Nagy Feró: Azért kaptam a díjat, hogy a liberálisokat felidegesítsem

Ő se adna díjat olyannak, aki fegyvert fog rá és megerőszakolja.

A Retro Rádió szerda reggeli adásában Nagy Feró Kossuth-díjáról volt szó, ami eléggé megosztotta a közvéleményt az elmúlt napokban.

Bochkor Gábor arról kérdezte az adásban, hogy mit szólt a díjhoz.

Zenészként és a különböző tevékenységek után sem fordult meg a fejemben, hogy nekem ez jár, hogy ezzel lehetne jutalmazni a munkásságomat. Én csak végeztem a dolgom. De miután megkaptam, elővettem a könyveket, megnéztem, milyen dalokat írtam, és rájöttem, megérdemlem.

— mondta nevetve.

Van, aki azt mondja rám, ez az ember nem tud semmit. Akkor én a semmire kaptam a Kossuth-díjat. Nekik, a pocskondiázóknak dörgölném az orruk alá, hogy mégis nekem ítélték.

Nagy Feró az ATV Start Plusz műsorában is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy többek szerint azért kapott díjat, mert fideszes. Úgy fogalmazott, ennek is köze lehetett a díjhoz, ha ezt letagadná, akkor nem mondana igazat:

Én se adnék díjat olyannak, aki fegyvereket fog rám, megerőszakol. Biztosan van valami közös szimpátia mögötte.

A Beatrice frontembere úgy emlékezett vissza: 1978-ban került közel Istenhez, ez nevelte őt emberré. Élvezi a negatív hozzászólásokat, szerinte a a díj azoknak szól, akik nem akarják őt elismerni.

A Borsnak úgy nyilatkozott a felháborodott véleményekkel kapcsolatban:

„Azért kaptam meg a Kossuth-díjat, hogy

felidegesítsem azokat a liberálisok, akik ellenem vannak.

Van egy számomra igen kedves mondat – bár nem én találtam ki –, Tamási Áron fogalmazott jól: „Az igazságot is meg lehet szokni!”

„De bevallom, örülök a negatív véleményeknek is, mert ez azt jelenti, hogy a Kossuth-díjam felborzolta az emberek idegeit. Az nem véletlen, hogy komoly szaktekintélyek ülnek a bizottságban, ahol ezek a döntések születnek. Élvezem, ha valaki ekkora hülyeségeket le mer írni. Ez a fajta vélemény csak őket minősíti.

Elképesztő, milyen mérhetetlen gyűlölettel tudnak egy ilyen témához hozzászólni. Inkább maradnának csöndben! Ma már az internet olyan szólásszabadságot ad, amely még mindig nem megszokott. Sokan azt hiszik, az ő véleménye a legfontosabb.”

— fogalmazott.

 

Valódi Hírek