„Elvettem más elől a helyet. Feladtam a tisztességem?” — Egy egészséges, fiatal edző elmondja, miért intézett magának oltást

Egy ismerőse révén jutott hozzá a vakcinához.

Posztot írt egy 39 éves, krónikus betegségekkel nem rendelkező, egészséges magyar edző arról, hogy miért oltatta be magát Szputnyik vakcinával, holott az oltási rend szerint még nem kerülhetett volna rá a sor — vette észre a 444.hu.

„39 éves vagyok, nincs krónikus betegségem és ma beoltottak a Sputnik V első dózisával. Beelőztem idősebbeket, pedagógusokat, közel 8.7 millió embert Magyarországon. Beelőztem a saját 74 éves apámat és 67 éves anyámat.”

— kezdi a bejegyzést a férfi. Az írásból kiderül, hogy lelkiismeret-furdalása van emiatt, és eredetileg nem is így tervezte:

ki akarta várni a sorát. Későbbi döntését a vakcina beadatásáról több dologgal is indokolta.

Kifejti egyrészt, hogy szerinte nem véletlenül van oltási rend.

„Mint társadalom, hozunk egy döntést képviselőink által, hogy kit oltsanak előbb, kit utóbb.”

— fogalmaz, hozzátéve, hogy komoly morális dilemma volt a számára, hogy oltasson-e, mert az oltási rendet elfogadja és szükségesnek tartja.

„Másrészt aktív versenysport edző vagyok, 50 játékost edzem hetente sokszor, és áprilisban kezdődik a szezon még több kontaktussal.”

— folytatja, és megjegyzi, hogy bár minden szabályt betartanak, mégis egy lehetséges fertőzési gócban dolgozik.

„Harmadrészt, és engem ez lendített át a tű fokán, lószar van jelenleg Magyarországon, nem oltási rend.”

— írja. A bejegyzésből kiderül, hogy komoly dilemma volt számára: érdemes úgy tisztességesnek lenni, hogy azzal csak magának árt, illetve impliciten felteszi a kérdést, hogy abban a „bohózatban”, amit az állam oltási rend címén bemutat, miért kéne betartania a szabályokat.

„A környezetem terméke vagyok. Nem tagadhatom le. Hiába tartom magam tisztességesnek, a rendszer minden rezdülése körülöttem azt mondja, hogy egy barom vagyok.

Én vagyok az a barom, aki minden fillér jövedelmét Magyarországon keresi meg, és adót és járulékot is fizet minden fillér után. Néha rá szoktam nézni a szuper-bruttómra, tudjam pontosan hány forintra teszi rá a kezét az állam munkám kapcsán. Ezek nem vidám percek általában.

Ugyanakkor, amit a magyar állam nyújt, mint szolgáltatás, sokszor hagy kívánnivalót maga után. Konkrétan az a bohózat, amit a korona-vírus kapcsán prezentálnak nekünk, egészen dühítő.”

Az is szerepet játszott a döntésében, hogy — mint megtudta — ötven játékosa közül hatot már beoltottak:

négynek egészségügyes rokon intézte, ketten az elmaradt hétvégi tömeges AstraZeneca-oltás alatt szereztek vakcinát.

„Utána szembejöttek a posztok social medián, hogy ki mindenki kapott már oltást. Aztán láttam, hogy a labdarúgó bírók megkapták a Pfizert. Illetve, hogy az optikusok is valamiért egészségügyi dolgozók, szóval ők is. Amikor megtudtam, hogy informális listák vannak a beugró helyekre, már meg se lepődtem.”

Hozzáteszi: az operatív törzsnek talán nem jutott eszébe, hogy sokan lesznek, akik nem mennek el a felkínált Sinopharm/Szputnyik/AstraZeneca oltásra, hiszen egyik sem örvend osztatlan népszerűségnek, ehhez képest a tömeges oltást most éppen ezzel a három oltóanyaggal végzik.

„Jelenleg nincs hivatalos rendszer vagy eljárás a beugrók behívására. Orvosok körül szerveződnek informális hálózatok, akik szállítják a neveket. Én is egy ilyen hálózaton keresztül jutottam oltáshoz. Egy fillérembe nem került, csak ismeretségembe. Ismertem valakit, aki ismert valakit. Ismerős?”

Azt is elárulta, ő maga hogyan jutott hozzá az oltáshoz:

„Vasárnap megadtam az adataim, kedden jött egy hívás, hogy most azonnal tudok-e menni, ez-és-ez mondta le, az ő helyét vehetem át. Tudtam. Átvettem.

A végrehajtó szint akkor is igyekszik megoldani a problémákat, amikor a végletekig központosított vízfej nem gondolkozik, inkább csak szaporítja azokat. Magyarország egy túlélő ország.

Túléltünk török megszállást, a Habsburg uralmat, fasisztákat és a kommunistákat. A túléléshez viszont nem árt az ismeretség, ami nem mindenkinek van.

Nekem ebben az esetben volt, és rosszul érzem magam miatta.

Elvettem valaki elől a helyet. Egy olyan világban biztosan, ahol megtervezték és szervezték rendesen az oltások rendjét. Magyarország miért nem lehet ilyen világ?”

 

Valódi Hírek