Azok számára, akik nem mélyedtek el jobban a grillezés nyújtotta lehetőségekben, meglepetéseket okozhat, hogy mennyire sokrétű felhasználása lehetséges ennek a remek kültéri tűzhelynek.
Ha már unod, hogy mindig csak a rácson sütögetsz, és kipróbálnál valami újat, jó hír, hogy rengeteg remek lehetőség áll a rendelkezésedre! És ezekkel nem csak a sütés módján tudsz változtatni, hanem az ételek ízét is jobbá tudod varázsolni.
Zsírkő
Ez egy méltatlanul kevéssé ismert kiegészítő, ami első ránézésre simán helyettesíthető lenne egy sütőlappal is, ám sokkal többet nyújt annál. Ez a kőlap amellett, hogy egyenletes hőeloszlást biztosít a sütés során, antibakteriális és folttisztító tulajdonságokkal is rendelkezik.
Ha rendszeresen készítesz egészséges ételeket, mindenképp szerezz be egyet, hiszen plusz zsiradék hozzáadása nélkül tudsz kiváló finomságokat összedobni. A rajta készült húsok sokkal ízesebbek lesznek, hiszen a bennük lévő nedvességtartalom nem veszik kárba, hanem a saját levükben tudnak sülni.
Pizzasütő kő
A zsírkőhöz hasonlóan a pizzasütő kőről is elmondható, hogy ugyan könnyedén kiváltható lenne, mégis akkora pluszt tud nyújtani, hogy ha egyszer kipróbálod, nem akarsz majd megválni tőle. Ha nem szeretnél egy kemencét is beszerezni, de a kemencében sült tészták ízét is hiányolod, akkor érdemes kipróbálnod, milyen a grillben sütött kövön sült pizza. De a segítségével süthetsz akár kenyeret vagy egyéb tésztaféléket is a grillben.
Téged is érdekel, hogy milyen a grillsütőben készült pizza? Nézd meg a Grillplaza.hu kínálatát és tudd meg, milyen hasznos tud lenni egy jó pizzasütő kő!
Öntöttvas wok
A wok szintén azoknak lesz igazán hasznos, akik próbálják minél kevesebb zsiradékkal, egészségesen elkészíteni az ételeiket. Ezenkívül abban is segítségedre lehet, hogy lerövidítse a tűzhely mellett töltött időt. Ha nem szeretnél hosszasan a forró grill mellett időzni, elég csak elővenni a wokot, amiben a megfelelően előkészített, apróra vágott húsok és zöldségek néhány perc alatt készre süthetők.
Csirkesütő
Többen félnek belevágni a szárnyasok egészben sütésébe, mert sok odafigyelést igényel. Ha azt szeretnéd, hogy mindenhol egyenletesen süljön át a hús, akkor gyakori forgatásra lesz szükség. Persze csak akkor, ha a klasszikus módon, rácson sütöd a húst, nem egy csirkesütő segítségével. Ezzel ugyanis állítva tudod sütni a szárnyast, a forgatást pedig el is hagyhatod.
További előnye ennek a kiegészítőnek, hogy a legtöbb úgy van kialakítva, hogy folyadékkal fel tudod tölteni, így sülés közben egy boros, sörös vagy fűszeres zamatot is át tud venni a hús.
Ezekkel a kiegészítőkkel azonkívül, hogy meg tudod könnyíteni dolgodat, a grillezés egy teljesen új dimenzióját is felfedezheted. Próbáld ki őket és élvezd az általuk nyújtott örömöket!