Révész Attila nem állt le: Semmittevőknek nevezte a focistafeleségeket, akiknek az egyetlen dolguk a gyereknevelés

Ezért vállalhatnak egy kis áldozatot a férjük érdekében.

Nagy port kavartak Révész Attila kijelentései múlt héten. A kisvárdai focicsapat sportigazgatója ugyanis a csapat veresége után az MTVA sportműsorában a játékosok barátnőin és feleségein kérte számon a gyenge teljesítményt.

Így többek között azt is elmondta, hogy

„Nyilván olyan részletesen nem szeretnék belemenni, mert voltak olyan diszkrét kérdések is, amelyekre a szájukat elhúzva válaszoltak, de a felelősségüket szerettem volna éreztetni velük, hogy most már jön a jó idő, és nem azt szeretnénk, hogy a kisgyerekeikkel és a kutyával a városban sétálnak majd és jól érzik magukat, hanem azt, hogy

a férjüket otthon engedik aludni, akik ne a kisgyerekkel egy szobában legyenek, és ne várják el azt, hogy éjszaka a futballista keljen fel a gyerekhez, mert ez nagyon sok esetben előfordult”.

Révész ezért arra kérte a feleségeket és barátnőket, hogy ha továbbra is szeretnének ilyen „jó körülmények” között élni Magyarországon, akkor vegyék komolyan a feladatukat, és teremtsék meg a feltételeket párjuk optimális munkavégzéséhez.

A sportigazgató azonban itt még nem állt le. Szerdán reggel ugyanis a Retro Rádió betelefonálós műsorában beszélt a focistafeleségek feladatáról, illetve arról is, hogy teljesítményük miatt mennyire fontos a labdarúgóknak az, hogy kialudják magukat.

Lehet, hogy az akcióm a magyar társadalomban ellenérzéseket váltott ki, de látni kell: a futballistafeleségek nem olyanok, mint egy átlagos, munkába járó háziasszony.

Nekik nincs semmi dolguk, csak a gyereknevelés, nem kell hajnalban elindulni a munkahelyükre, rengeteg szabadidejük van, ráadásul messze az átlag feletti életszínvonalon élnek.

No, ha ez így van, akkor nyugodtan vállalhatnak is egy kis áldozatot, és éjszaka keljenek csak fel, ha felsír a gyerek, és ne várják ezt el a férjüktől, akinek esetleg másnap fontos mérkőzésen kell helyt állnia”

– jelentette ki Révész.

Hozzátette, egyenként elbeszélgetett a focisták párjával arról, hogy „mit tudnának ők hozzátenni a férjük, barátjuk teljesítményéhez”, így derült ki az is, hogy sok helyen van csecsemő vagy páréves kisgyerek, és „az éjszakai ébredések bizony szaggatottá teszik az alvást, és ez élettani szempontból nagyon káros” a labdarúgók számára.

Az alvástechnikai kérdésekben láthatóan jártas Révész ezzel kapcsolatban kifejtette:

„Éjszaka dolgoznak a növekedési hormonok, akkor épül be a nap közben elvégzett edzésmunka a szervezetbe, ekkor regenerálódik az agy, a központi idegrendszer. Élettanilag mindezt nagyon könnyű megmagyarázni. Nyugaton a legtöbb csapatnál már működik úgynevezett life style coach, egy életmód-tanácsadó, ezt nem ártana nálunk is átvenni”.

(index nyomán)

Valódi Hírek