Borzalmas mennyiségű süteményre, harcsára, libamájra verték el a közpénzt a felcsúti falábúak – videóval

Kiperelték a számlákat, elképesztő tételeket találtak.

Évek óta tartó huzavona után újabb számlákat perelt ki a Demokratikus Koalíció a felcsúti fociakadémiától.

Tavaly októberben írtuk meg, hogy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány három hónap alatt költött 7000 db Túró Rudira, több százezerért vettek wc-papírt, egymillió forintért harcsát, félmillióért pedig süteményt.

A DK most újabb dokumentumokat szerzett meg a végrehajtótól: ezek tanúsága szerint 2012 február és június között Mészáros Lőrinc fociakadémiája további

  • 65 kiló fornettit,
  • 240 kg harcsát,
  • 6500 db zsemlét,
  • 11 ezer darab tojást
  • és 6 kg libamájat vásárolt.

Emellett 800 ezer forintot költöttek túróra, 300 ezret tésztára, 2,2 millió forintot pedig süteményre.

2014 júniusától augusztusig, tehát 3 hónap alatt a Puskás Akadémiát működtető felcsúti utánpótlás többek között 196 ezer forintot költött süteményre, 230 ezer forintot csokira, 351 ezer forintot pedig éttermi számlákra.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja a számlák bemutatásakor elmondta: az említett 11 ezer darab tojásból 500 rászoruló gyermek egy hónapig étkezhetett volna ingyen.

Varju László, a DK alelnöke arra emlékeztetett: szégyen, hogy a felcsúti fociakadémia több mint 2 millió forintot költ pár hónap alatt süteményre, miközben családok ezreinek egy szelet tortára sem telik.

„Mi, európai magyarok a 2022-es választás után számon fogunk kérni minden egyes ellopott forintot, amit a magyarok zsebéből vett ki az Orbán-kormány” – figyelmeztettek a DK politikusai.

Videó:


.

Valódi Hírek