Szijjártó: A tömegesen érkező migránsok gyorsítják a vírus terjedését (+videó)

Erősen indította a lezárás első hetét.

Japánból, Kitóból jelentkezett be hétfő reggel a Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az ENSZ bűnmegelőzési és büntető igazságügyi kongresszusa után adott videós interjújában arról beszélt, hogy miközben az egész világ a koronavírus-járvánnyal küzd, a járvány árnyékában biztonsági kihívásokkal is kell szembe kell néznie az embereknek.

A külügyminiszter két, „a szervezett bűnözéshez” kapcsolódó biztonsági kihívást nevezett meg az interjújában: az illegális migrációt és a növekvő drogfogyasztást.

„Az illegális bevándorlás eddig elsősorban biztonsági és kulturális fenyegetést jelentett Európa számára, most ez súlyos egészségügyi fenyegetéssel is kiegészül, hiszen a tömeges migrációs hullámok rendkívül felgyorsíthatják a vírus terjedését”

– jelentette ki Szijjártó Péter, hozzátéve, a migráció hátterében a szervezett bűnözés is megjelenik az „embercsempész-hálózatok szolgáltatásain” keresztül.

A növekvő drogfogyasztással kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Sajnos azt látjuk, hogy Brüsszel nemcsak az illegális migrációt, hanem a droghasználat növekedését is támogatja,

vagy legalábbis könnyebbé akarja tenni, hiszen a kannabiszt legutóbb az ENSZ-ben olyan kategóriájúvá sorolták át, amely már állítólag nem veszélyes”.

A külügyminiszter elmondta azt is, hogy a szervezett bűnözői csoportok, a terrorszervezetek és a szélsőséges ideológiák terjesztői most könnyebben eljutnak az emberekhez, miután a tevékenységek egy jelentős része átkerült a digitális térbe.

„Magyarország eddig is megvédte a határait, illetve kivette a részét a globális terrorellenes küzdelemből” – tette hozzá Szijjártó, aki szerint „mi, magyarok mindig is élen jártunk a terror elleni küzdelemben”.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek