Újpesti polgármester: A kormány adja ide az újpestieknek járó vakcinákat, és mi megszervezzük az oltást!

Újpesten rövidre zárnák az oltási káoszt.

Adják ide az újpestieknek járó vakcinákat, és mi megszervezzük a beadást! — írta Újpest momentumos polgármestere, Déri Tibor Facebook-oldalán pénteken.

A polgármester felháborodott posztjában rámutatott, hogy pénteken reggel Orbán Viktor gyakorlatilag elismerte: összeomlott az oltási terv, nem tudják megszervezni a hétvégére tervezett tömeges oltást.

Bár a miniszterelnök januárban még úgy nyilatkozott, a rendszer készen áll, egyetlen hétvége alatt egymillió embert is be tudnának oltani, ha volna elég vakcina.

„Most VAN vakcina, de a vállalt egymilliónak a 7 (hét❗️) százalékát sem képesek beoltani. Egyszerűen lefújták! Újpestiek életét teszik kockára ‼”

— írta a polgármester.

Hozzátette, hogy mindez azt bizonyítja, hogy a kormány alkalmatlan, majd öt pontban összefoglalta az újpestieknek, hogy mi a teendő:

„1️⃣ Adják ide az újpestieknek járó vakcinákat, és mi megszervezzük a beadást!
EGYÜTT MEGOLDJUK!

2️⃣ Érkezzen egy teherautó, egy tételben szállítsák le az oltóanyagokat! Ha nincs hozzá kocsijuk, az sem baj! Ha kell, az újpestiek konvojban mennek el a vakcináért a raktárakhoz! Ott aztán nem lesz adminisztrációs hiba!
EGYÜTT MEGOLDJUK!

3️⃣ Az oltópontokat csaknem egy hónapja kijelöltük. Bár a kormány a járvány közepén veri szét az egészségügyet, rendelőintézetünk még áll a lábán. Szakembereink ugrásra készen várják, hogy védelemben részesíthessék Újpest polgárait!
EGYÜTT MEGOLDJUK!

4️⃣ A háziorvosaink név szerint ismerik az itt élőket, minden szükséges információ birtokában vannak. Elhivatottak, áldozatkészek. Számíthatunk rájuk!
EGYÜTT MEGOLDJUK!

5️⃣ Segítő szolgálataink, polgárőreink, szociális dolgozóink járják a családokat, a nehéz helyzetben lévőkhöz személyesen jutnak el. Mi élünk itt, mi tudjuk, ki kicsoda: nem adminisztrációs tételek vagyunk, hanem emberek!
EGYÜTT MEGOLDJUK!”

Hozzátette: szombat reggel 8 órakor az Újpesti Szakrendelő előtt személyesen fogja várni az újpestieknek járó vakcinákat.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek