Az Operatív törzs bejelentette: 74 ezer ember oltása marad el a hétvégén

Mindenkinek bocsánatkérő sms-t fognak küldeni.

Péntek délelőtt óriási káosz uralkodott el az oltási rendszerben: miután Orbán Viktor a kora reggeli rádióinterjújában elismerte, hogy technikai gondok miatt valóban akadozik az adatalapú oltás, ezért a rendszert le kellett állítani, a kormányzati tájékoztató honlapon megjelent egy olyan információ, amely szerint törlik a hétvégi tömeges oltást.

Ez a hír nem sokkal később viszont eltűnt a portálról.

Az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján dr. György István államtitkár elmondta, szeretne mindenkit megnyugtatni,

„az e hétre tervezett oltási programunk ütemesen és jól halad, az oltási terv végrehajtásának megfelelően”.

Hozzátette: tegnap 77 513 embert oltottak be, ezzel összesen országosan 862 953-an kapták meg az első dózist, 279 727 fő kapta meg a második oltást, több mint 1,1 millió embert oltottak be Magyarországon.

Azokat a 60 év alatti krónikus betegeket, akiket az AstraZeneca vakcinájával oltják be, sms-ben értesítik az oltásról. A sms-értesítéses technikai zavarral kapcsolatban az államtitkár elmondta, ezt a rendszert a szinkronizációs problémák miatt most felfüggesztik.

„Ez azt jelenti, hogy egy későbbi időpontban, de rövidesen sor fog kerülni azoknak az oltására, akik ezt az sms-értesítést megkapták. Az oltási program ütemesen halad, ennek egy eleméről, az AstraZeneca-vakcina esetéről beszélünk”.

Az államtitkár hangsúlyozta, az érintettek sms-t fognak kapni arról, hogy elnézésüket kérik a fennakadás és a kellemetlenség miatt, majd megismételte, hogy rövidesen sor fog kerülni a beadásra. Azt viszont nem közölte, hogy pontosan mikor.

A mostani hétvégére 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget hívtak be, így az ő oltásukra majd csak egy későbbi időpontban lesz lehetőség.

 

Valódi Hírek