Varga Zoltán: A kutyámnak komolyabb oltási könyve van, mint amit önök kívánnak bevezetni!

Szerinte a kormány abból űz sportot, hogy átrázza a magyarokat.

Önöknek a sporthoz, azon kívül, hogy szétlopják ott a pénzeket, mindösszesen annyi közük van, hogy sportot űznek abból, hogy pokolian átrázzák a magyar népet” – mondta Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azonnali kérdések órájában a hétfő parlamenti ülés során.

Elsődleges problémának megnevezte a százmilliárdokba került lélegeztetőgépek kihasználatlanságát, valamint azt, hogy ezeknek a fele inkább hasonlít egy „tamagocsira”.

Varga szerint ez azonban eltörpül azon mulasztás mellett, hogy a kormány nem hívott le több millió nyugati vakcinát, amikor az országnak 3,5 millió Moderna vakcina járna. Bár Orbán Viktor többször beszélt arról, hogy az oltóanyag ára nem lehet akadálya a beszerzésnek, mégis anyagi megfontolásból rendelt csupán 1,7 millió oltóanyagot.

A kutyámnak komolyabb oltási könyve van, mint amit önök kívánnak bevezetni!

– folytatta Varga Zoltán. A kutyák oltási könyvén ugyanis nem csupán az oltás gyártmánya, hanem a gyártási tétel sorszáma is fel van tüntetve. A magyar emberek oltási igazolványában azonban nem lesz dokumentálva, hogy melyik vakcinával lettek beoltva.

Ezen hiányosságok miatt valószínű, hogy országok korlátozzák majd a magyar állampolgárok beutazását, akár keleti, akár nyugati oltást kaptak. Lengyelország már most kikötötte, hogy csak az EU által is elismert vakcinákat fogadják el.

Varga megemlítette a regisztráció problémáit és hiányosságait – regisztráltak nem jelennek meg a regisztrációs listában, nem kaptak róla visszajelzést – többek között ő sem.

A DK-s politikus azt üzente a kormánynak: elég volt az áldozatokból, elég volt a halálos esetekből.

Ahogy korábban mi is megírtuk: az elmúlt 24 órában elhunyt 84 beteg, így az elhunytak száma 15 058 főre emelkedett. Kórházban 5679 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen.

Varga Zoltán teljes felszólalását itt tudod visszanézni:

Valódi Hírek