FRISS: Kásler Miklós új helyet keres a 100 Tagú Cigányzenekarnak

Mindeközben zajlik a tömeges felmondás az egészségügyben.

Új helyet keres a 100 Tagú Cigányzenekarnak Kásler Miklós – közölte az emberi erőforrások minisztere hétfőn reggel a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A zenekarnak 12 év után február 25-ig kellett kellett elköltöznie a VII. kerületi Wesselényi utcai épületből, és holott az önkormányzat Niedermüller Péter csütörtöki közleménye szerint keresett és talált is a számukra próbahelyszínt, lehetőséget a hangszereik elhelyezéséhez, inkább a távozás mellett döntöttek.

Kásler ezzel kapcsolatban azt írta,

„miután az együttes a fővárosi pártpolitikai csatározások egyik áldozataként elvesztette próbahelyét, úgy rendelkeztem, hogy az EMMI segítsen alkalmas ingatlant keresni a zenekar számára”.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár így most azon dolgozik, hogy a nemzeti örökségünk szerves részét képező, a hagyományokat nemzedékről nemzedékre átadó cigányzenészek világhírű együttesének a jövője biztosítva legyen” – tette hozzá a miniszter, aki egyelőre nem reagált azokra a hírekre, amelyek szerint március 1-jétől, azaz mától tömeges felmondási hullám indult el az egészségügyben.

Új helyet keresünk a 100 Tagú Cigányzenekarnak. Miután az együttes a fővárosi pártpolitikai csatározások egyik…

Posted by Kásler Miklós on Sunday, 28 February 2021

Valódi Hírek