Bősz Anett megkérdezte, kinek üzlet a kínai vakcina, de erre a válaszra még ő sem számított (+videó)

Ez gyorsan eszkalálódott.

A baloldal nem akar életeket menteni, és azt szeretné, hogy haljanak meg minél többen — mondta Soltész Miklós államtitkár Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese azonnali kérdésére a hétfői parlamenti ülésnapon.

Bősz Anett Gulyás Gergelyt szerette volna kérdezni, aki nem volt jelen az ülésen, így kénytelen volt beérni Soltész válaszával. A képviselő az elmúlt napok híreivel kapcsolatban megjegyezte, hogy meglehetősen sok az ellentmondás a kormánypárt részéről vakcinaügyben, így szavahihetőségük megkérdőjelezhető.

Rávilágított, hogy amikor kiderült, hogy a kormány a magyaroknak járó Moderna vakcináknak csupán a felét rendelte meg, Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában először azt mondta erre, hogy szamárság.

Szombat este viszont már kénytelenek voltak beismerni az RTL Klub Híradójának, hogy valóban nem hívták le az összes rendelkezésre álló nyugati vakcinát.

Bősz megjegyezte, hogy a kínai vakcina lényegesen drágább, ráadásul rohamtempóban, egyetlen rendelettel engedélyezték, és nem is vizsgálták. Hozzátette, hogy a hírek szerint hamisított kínai vakcina is létezik már, ami szimpla sóoldat.

Feltette a kérdést, hogy vajon ha ezt hozta volna be Kína, azt is engedélyezte-e volna a kormány, illetve megkérdezte, hogy

mi ebben az üzlet, és főként kinek?

Soltész Miklós válaszát azzal kezdte, hogy sajnálja a DK-s képviselőt,

„mert belekényszerítette magát egy olyan pártba, amelynek a vezetője (és egyébként az egész baloldal vezetője), ha hazugságról van szó, akkor a szobor tetejére kéne ültetni.”

A választ azzal folytatta, hogy a baloldal azért szeretné, hogy az embereknek minél rosszabb legyen, mert abban bíznak, hogy akkor előbb kerülnek kormányra.

„Gyalázat, amit csinálnak, hiszen oltásellenesek, folyamatosan hergelnek orvosok ellen, és mindenki ellen, aki ért hozzá”

— mondta.

Hozzátette, hogy Bősz Anett hazudik, majd tételesen felsorolta, milyen vakcinákat kötött le eddig Magyarország: az EU-s beszerzés összesen 14.187.000 darab az államtitkár elmondása szerint.

„Ezek után ne hazudják ezt, hogy bármiről is lemondtunk.”

Kifejtette, hogy

„amivel majd decemberben kellene oltani, az jóval odébb van, mert most kell életeket menteni, amit önök meg nem akarnak.”

Viszontválaszában Bősz Anett kifejtette:

az ellenzék nem oltásellenes, ő maga személyesen sem az.

Megpróbálta másképp feltenni előző kérdését, amire nem kapott választ.

Felvetette, hogy az a Fidesz állítása, hogy azért nem kötötték le az összes rendelkezésre álló Moderna vakcinát, mert a kínai jobban megérte, miközben tudható, hogy a Moderna oltóanyag árának a Sinopharm ára majdnem a kétszerese.

Eközben — tette hozzá — maguk a kínaiak is elismerik, hogy 60 éves kor felett nem tesztelték a vakcinát, a magyar nyugdíjasok most mégis ezt kapják.

„Ha ez jobban megéri hazánknak, úgy esetleg vállaltuk, hogy a mi nyugdíjasaink legyenek a harmadik körös tesztalanyok?”

— kérdezte Bősz.

Soltész Miklós viszontválaszát úgy kezdte:

„Képviselő asszony most is hergelt, most is hazudott.”

Soltész szerint ugyanis Bősz azt mondta, hogy nem ér semmit a kínai vakcina 60 év fölött (nem ezt mondta — a szerk.). Kiemelte, hogy a baloldal nem az életeket akarja menteni.

Hozzátette: aki most éhezik, annak most kell enni adni, a baloldal pedig arra játszik, hogy a most beadható vakcinákat ne adják be, hanem az emberek majd csak decemberben kapjanak oltást, és addig is haljanak meg minél többen.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek