Gulyás Gergely úgy tudja, többen halnának meg COVID-ban, ha a baloldal lenne most kormányon

Súlyos vádak.

A covid-járványt világviszonylatban is katasztrofálisan kezelő Orbán-kormány kancelláriaminisztere, Gulyás Gergely egy döbbenetesen vádaskodó posztot tett közzé vasárnap a Facebookon.

A jelen állás szerint 15.000 halottal „büszkélkedő” Fidesz-kormány politikusa Gyurcsány Ferencet, Karácsony Gergelyt és „Brüsszelt”, azaz a minket megbízható nyugati vakcinával ellátó Európai Uniót gyalázza az írásában.

Mint ismert: az Orbán-kormány az ellopható pénz miatt az európai uniós engedéllyel nem rendelkező kínai vakcinákat erőlteti, míg a uniós keretből számunkra rendelkezésre álló 3,4 millió megbízható Moderna vakcinából csupán 1,74 millió darabot hívott le.

Karácsony Gergely ezért vasárnap közölte: hajlandó átvenni az Orbán által le nem hívott Moderna vakcinákat, hogy azzal oltsák be a budapestieket.

Ezen húzta fel magát annyira Gulyás, hogy egy bőszen vádaskodó posztban menjen neki az ellenzéknek.

A miniszter szerint az uniós beszerzésű vakcinák pedig lassan érkeznek, „Karácsony és a DK pedig oltásügyben megtéveszti az embereket”.

Gulyás úgy látja: ha a baloldal feladata lenne a vakcinabeszerzés, akkor májusig 7 millióval kevesebb vakcina állna Magyarország rendelkezésére.

Kifejtette:

„Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben.

A főpolgármester pedig vagy csak decemberben kezdené meg az oltást, vagy tudatosan akarja becsapni az embereket a vakcinabeszerzésekről.”

Majd kijelentette: „Ha a baloldal lenne kormányon, kevesebben lennének védettek és többen halnának meg.”

Gulyás Gergely posztját itt tudod kommentelni:


.

Valódi Hírek