Karácsony hajlandó átvenni az Orbán által le nem hívott Moderna vakcinákat, hogy azzal oltsák be a budapestieket

A kínai kotyvalékkal csak oltakozzanak a fideszesek.

Karácsony Gergely főpolgármester vasárnapi posztjában

egészen elképesztőnek

nevezi, hogy a kormány azért nem rendelt többet a Moderna megbízható nyugati vakcinájából, mert sokallta az árát.

„Arra hivatkoznak, hogy ez a vakcina drága, miközben az ára a fele a kínai oltóanyagnak, úgy, hogy az európai engedéllyel rendelkező Moderna vakcinája iránt sokkal nagyobb a közbizalom, mint a kínai vakcina iránt. Nem is szólva arról, hogy a miniszterelnök pár napja még azt mondta: a pénz nem számít, ha oltásról van szó”

– írja Karácsony, aki egyúttal javaslatot tesz rá, hogy rendezzék át a közköltéseik rendjeit, „hiszen van ott pénz, ahol százmilliárdok mentek el magánalapítványok támogatására, vadászkiállításra meg motorversenyre”.

Mint arról beszámoltunk: a kormány a nekünk járó 3,4 millió adag helyett csak 1,74 millió adagot igényelt a megbízható nyugati Moderna vakcinából.

Ezt azzal indokolták, hogy „a Pfizer és a Moderna oltóanyaga hatásmechanizmusában nagyon hasonló, de a Pfizer kedvezőbb vásárlói feltételeket és árat tudott biztosítani. Így eddig a kormány nem látta szükségét további Moderna oltóanyagok megvásárlásának.”

Karácsony most azt kérte, hívják le a teljes keretet, ha eddig nem tették, és adják át a szükséges mennyiséget Budapestnek, és ebből megoldják a fővárosiak oltását.

Karácsony szerint készen áll erre a nagyvárosi önkormányzatok többsége is.


.

Valódi Hírek