Orbán beállt az ötlet mögé, hogy felmentést kapjanak néhány korlátozás alól azok, akik megkapták a vakcinaigazolást (+videó)

Kitöltötte a nemzeti konzultációt.

“Helló, facebookosok” – köszönt be Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyből kiderült, hogy a miniszterelnök is kitöltötte az újranyitással kapcsolatos, múlt héten indult nemzeti konzultációt.

Orbán szerint most már “értelmesen tudunk konzultálni” arról, hogy milyen körülmények között és hogyan oldják fel a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat.

“Épp elegünk van már ebből, szabadulni akarunk tőle” – mondta a kormányfő hozzátéve, ugyanakkor abban, hogy mikor kezdenek enyhíteni, a járványügyi szakemberek “hangja, szava, véleménye lesz a döntő”.

Abban viszont, hogy az újranyitás hány lépésben és milyen körülmények között történjen, Orbán szerint “nos, ott mindenkinek számít a véleménye”.

Orbán Viktor videójából – akarva vagy akaratlanul – ugyanakkor kiderült az is, hogy ő milyen válaszokat adott a konzultáció kérdéseire. Így szerinte a korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kellene feloldani.

Ahogy az is kiderült, ő azt az opciót támogatja, hogy akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, és ezáltal védettségi igazolványt kapnak, felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

Ahogy egyetért azzal az állítással is, hogy az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat.

A teljes videót itt tudod megnézni: