FRISS: Itt vannak az új nemzeti konzultáció kérdései

Aki csak Soros György miatt jött, csalódni fog.

Szerda este elérhetővé vált vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalakon az új nemzeti konzultáció. Az ez alkalommal kizárólag online kitölthető kérdőív hivatalosan propagált célja felmérni, hogy

a magyarok miként vélekednek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szabályozások enyhítéséről.

A kormány ugyan korábban márciusi, áprilisi és májusi újranyitást is belengetett már, Müller Cecília is beszélt róla, hogy az operatív törzs az óvatos nyitás híve, de azért biztos, ami biztos alapon felteszik a kérdést a hétköznapi embereknek is.

Noha a mostani konzultáció nagy hiánya, hogy sem Soros György, sem a migránsok nem jutnak szerephez, a kérdéssor így is igen szájbarágósra sikerült. A szinte kizárólag eldöntendő kérdések a következők:

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Ha kicsit belegondolunk, nem nehéz rájönni, mi is lehet a valódi cél: a kormányt eddig is hidegen hagyta az emberek véleménye, ez most sincs másképp. A kérdőívben tálalt problémákra már mind megvan a válasz.

A Fidesz és Orbán Viktor csupán ismét menteni akarja magát,

hiszen ha a konzultáció nyomán lazítanak a korlátozásokon és a vírus ismét terjedni kezd, széttárhatják a karjukat, mondván: csak a magyarok akaratának engedelmeskedtünk, nem a mi hibánk a járvány fellángolása.

És különben is: itt vannak a remek vakcináink egyenesen Oroszországból és Kínából, tessék szíves „oltakozni”!

Valódi Hírek