Kásler: Soha ne történjen rosszabb Magyarországgal a Fidesz járványkezelésénél (+videó)

Tényleg ne…

A kormány november 11-e óta nem változtatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezési stratégiáját, és ennek hatására mind a fertőzések, mind a kórházi ápoltak száma csökkent. Ha ezt nevezi az ellenzék pániknak, akkor ennél rosszabb Magyarországon soha ne történjen — mondta Kásler Miklós az Életközelben legújabb adásában.

A környezetünkben szerinte olyan jelenségek játszódtak le, amelyek rendkívüli óvatosságra intenek bennünket: ezt az újraindításról mondta a miniszter.

Példakánt Szlovákiát hozta fel, ahol szerinte az elhamarkodott döntések végeredménye az lett, hogy a feleakkora országban ugyanannyi a fertőzött, mint Magyarországon.

Ehhez képest a halálozásokat tekintve rosszabb a helyzet Magyarországon, mint Szlovákiában: mi 14 ezer halottnál járunk, míg az 5,4 millió lakosú Szlovákiában ez a szám szombaton 6424 volt.

A magyar lakosságnak tehát 0,15 százaléka hunyt el eddig összesen a covid miatt, a szlováknak pedig 0,12.

Kásler elmondta azt is: a kormány figyelemmel követi a vírus lefutását, az adatok gondos elemzése után pedig időről-időre fogják eldönteni, hogy mit lehet tenni.

Arra, hogy az ellenzék „pánikkormányzás”-nak hívja a kormány járványügyi intézkedéseit, azt mondta:

„A kormány november 11-e óta nem változtatta meg a koronavírus-járvány elleni védekezési stratégiáját, és ennek hatására mind a fertőzések, mind a kórházi ápoltak száma csökkent. Ha ezt nevezi az ellenzék pániknak, akkor ennél rosszabb Magyarországon soha ne történjen.”

A pénteki ápolók napjával kapcsolatban megjegyezte: a magyar ápolók nem csak a társadalom folyamatos szeretetét érezhetik, hanem a folyamatosan emelkedő anyagi megbecsülést is, majd emlékeztetett: 2022-ig két és félszeresére emelkedik az ápolók fizetése.

(Eközben egyre aggasztóbb híreket kapni az új egészségügyi munkaszerződéssel kapcsolatban: van az országban Covid-osztály, ahol az ápolók 80 százaléka nem fogja aláírni az új szerződést, és mi is összeszedtük egy cikkben, hogy mi az ápolók véleménye az egészségügyi törvényről, illetve hogy mekkora a fejetlenség a szerződéssel kapcsolatban.)

A teljes videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek