Drámai: Anyukáját és apukáját is elvesztette a koronavírusban a magyar kislány

Nincsenek szavak.

Árván maradt egy hatéves kislány, mert szülei múlt héten elhunytak a koronavírus-fertőzés következtében.

A kislány apjának unokatestvére, Kovács Szilárd megrázó tényekről számolt be a fertőzés lefolyásával kapcsolatban.

Szilárd unokatestvérét február elején tesztelték. Másnap kapta meg az értesítést arról, hogy koronavírusos. Amikor a férfi még nem tudta, hogy fertőzött, meglátogatta az idős szüleit is, akik szintén megfertőződtek.

A kislány édesapja egy héttel később kórházba került, majd négy nap múlva felesége is beszállították a mentők, nem sokkal később pedig a férfi édesapja is kezelésre szorult. A férfi közeli hozzátartozóként a felesége telefonszámát adta meg a kórháznak.

Szilárd unokatestvére elmondta, hogy rokona kórházba kerülés után nem sokkal később meghalt. A férfi feleségével azonban már nem tudták közölni a hírt állapota miatt.

A kórház a nő családját hívta a hírrel. Ők tehát előbb tudta meg a tényt, mint a férfi édesanyja. Javasolták, hogy az otthonában egyedül lévő, karanténját töltő nőhöz személyesen, védőruhában menjenek be közölni a férfi halálát.

A nő családja felhívta a férfi háziorvosát, hogy tanácsot kérjen, kit küldhetnek be az elhunyt férfi édesanyjához. Az orvos a mentőket javasolta. Mire beküldtek volna valakit Szilárd unokatestvérének édesanyjához, újabb tragikus hír érkezett.

A férfi felesége is elhunyt a fertőzés következtében. Ekkor már a kijárási tilalom miatt nem tehettek semmit.

Másnap tehetetlenségükben mégis felhívták a férfi édesanyját. Már nem tudták magukban tartani a hírt, hogy meghalt az asszony fia és menye is a fertőzés következtében.

Szilárd szerint a jelenlegi rendszer tarthatatlan. „Úgy látom, erre egy éve nincs kitalálva semmi. Lehetne védőruhát rendszeresíteni a háziorvosnál például, egy kis odafigyeléssel lehetne rendszer, kinek és hogyan kell a hírt közölnie egyedül lévő emberrel, akinek utána egyedül kell mindezt feldolgoznia” — jellemezte a helyzetet Szilárd.

További probléma, hogy a gyermekét elvesztő és karanténban lévő nő pénze postán érkezik, és nincs ki elvigye neki. Ennek megoldására is ki kellene találni valamit, ugyanis a meghatalmazás nem mindenki számára megoldható.

Az elhunyt édesapa 45, felesége 36 éves volt.

Adataik mellett alapbetegségeket is feltüntettek, ezek mindössze a magasvérnyomás-betegség és a túlsúly voltak.

Olyan érzés fogott el, hogy ez a lista azért ilyen és

azért így van kitalálva, hogy az esetleges felelősséget le tudja tolni magáról a rendszer,

mert ugye covid, és különben is betegek voltak” — mondta a rendszer furcsaságaira Szilárd.

Az árván maradt kislány a nagyszüleinél van. Vele szakemberek közölték szülei elvesztését. A gyermek számára gyűjtést szerveztek.

Bele kell ordítanom az éterbe, amit a családom és én megtapasztaltam. Hátha eljut ez olyan helyre, ahol az ilyen problémák megoldásához legalább van szándék és erőforrás, talán kormányzati akarat is” — hívta fel a figyelmet Kovács Szilárd.

(szeretlekmagyarorszag.hu nyomán)

Valódi Hírek