Kezdődik a tömeges oltás, hétvégén is munkára akarja fogni a háziorvosokat a fővárosi kormányhivatal

Feltehetően ingyen és bérmentve.

A fővárosi kormányhivatal azt tudakolja a háziorvosoktól, vállalnák-e a hétvégén is az oltások beadását – derül ki a Telex birtokába került levélből, amelyből ugyanakkor nem derült ki, hogy a háziorvosok mennyit kellene dolgozzanak hétvégén, ahogy az sem, hogy ezért járna-e plusz juttatás.

A Fővárosi Oltási Munkacsoport elnöke, Sára Botond nevében írt kormányhivatali levél szerint egyre nagyobb mennyiségben érkeznek a védőoltások az országba, amelyeket minél előbb be kell adni a lakosságnak. A kormány ugyanakkor a kórházi oltópontok mellett a háziorvosokat is bevonná a tömeges oltások szakaszába.

A tömeges oltási szakaszban pedig a levél szerint „a hétvégi napokon is szükséges az oltások beadásának biztosítása”, ezért a háziorvosoktól azt várják, hogy ma délig jelezzék a részvételi szándékukat.

Holott Sára Botond levelében egy szó sem esik a hétvégi pluszmunka részleteiről, ahogy arról sem, hogyan szeretnék kompenzálni vagy javadalmazni a hétvégi pihenőnapokat.

Ha beindul a tömeges oltás, akkor 102 kórházban, 120 szakrendelőben és 5004 háziorvosi rendelőben zajlanak majd az oltások.

(telex.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/02/15/bevett-gyakorlat-hogy-a-haziorvosok-hutotaskaval-felszerelkezve-allnak-sorba-a-vakcinakert

Valódi Hírek