Dobrev Klára bejelentette: Online konzultációt indít a DK a nyugdíjakról és a nyugdíjasok helyzetéről (+videó)

Követik az európai mintát.

„Az Európai Bizottság konzultációt indított arról, hogyan lehetne az európai időseknek tisztes megélhetést és jó életkörülményeket biztosítani egy végigdolgozott élet után. Ezt a konzultációt Magyarországon a Demokratikus Koalíció fogja lefolytatni.

Úgy gondolom, hogy meg kell kérdezni az időseket arról, hogy mire van szükségük, mi a legnagyobb probléma, miben tudunk segíteni mi Magyarországon és miben tud az Európai Unió”

– mondta Dobrev Klára EP-képviselője a párt szerdai online sajtótájékoztatóján.

A DK online konzultációt indít, ezért arra kérik az időseket, hogy pártszimpátiától függetlenül töltsék ki a kérdőívet – tette hozzá a DK politikusa.

„Hiszen az országban igazából két ember van: aki most nyugdíjas, és aki majd nyugdíjas lesz. Éppen ezért közös felelősségünk, hogy milyen életkörülményeket és milyen nyugdíjakat biztosítunk” – vélekedett Dobrev, aki szerint ha a kormány megkérdezte volna az időseket, nem biztos, hogy vállalták volna-e az úgynevezett svájci indexálást, ami 1,2 milliárd forintot vett el tőlük anélkül, hogy megkérdezte volna az érintetteket.

„Ezért a következő hetekben elsősorban online, az interneten keresztül szeretném meghallgatni az embereket, a szakszervezeteket és közvetlenül találkozni az idős nyugdíjasokkal, hogy alkossuk meg közösen azokat a szabályokat, amelyek egy végigdolgozott élet után tisztességes, nyugodt időskort biztosítanak Magyarországon mindenkinek” – mondta a DK politikusa.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek