Folytatódik a 92,9 frekvencia pályáztatása a Klubrádió betiltása után két nappal

Nincs vége.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa két nappal a Klubrádió elnémítása után úgy határozott, hogy folytatja a Klubrádió által vasárnap éjjelig használt Budapest FM 92,9 MHz frekvenciájának pályáztatását.

A tavaly létrehozott LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. ugyanis hirtelen visszavonta jogorvoslatát a pályázatból való kizárása miatt – írja a Media1.

A Médiatanács korábban éppen arra hivatkozva függesztette fel a frekvencia pályáztatását, mert a dr. Biró Balázs ügyvéd által tulajdonolt LBK és a Közösségi Rádiózásért Egyesület is jogorvoslattal élt a pályázatból való kizárásuk miatt (ők már január 27-én visszavonták a kérelmüket).

Így gyakorlatilag az LBK jogorvoslati kérelme vezetett oda, hogy a Klubrádió február 14-ig pályázati úton sem tudta visszaszerezni a frekvenciát, majd 15-én éjfélkor le kellett állítania a sugárzást és az internetre kényszerült.

Az újraindítás ugyanakkor azt is jelenti, hogy egyedüli pályázóként a Klubrádiónak lehetősége nyílik arra, hogy visszaszerezhesse volt frekvenciáját. Abban az esetben ugyanis, ha a Médiatanács már az e heti ülésén megvizsgálja, majd kiértékeli a Klubrádió pályázatát, és abban nem talál problémát, akkor újra a Klubrádióé lehet a 92,9 MHz.

(Media1 nyomán)

Valódi Hírek