Pizsamában, bepelenkázva, zokni és papucs nélkül vitték haza a beteget a kórházból Szombathelyen a súlyos mínuszokban

Nem volt egyedi eset.

Vizsgálatot indít a szombathelyi Markusovszky Kórház, mert két beteget is hiányos öltözetben küldtek haza a kórházból — írta meg a nyugat.hu.

A lappal két olvasó is hasonló történetet osztott meg.

Az egyikük édesanyját tüdőembóliával kezelték a kórházban, ami eredményes volt, így hazaengedték. Az olvasó szerint azonban ezt olyan módon tették, ami elfogadhatatlan:

a 25 fokos kórteremből egy szál átizzadt hálóingben vitték ki a nulla fokba, és így szállították haza.

A holmija közt volt köntös, zokni és felsőruházat is, ezt azonban egy zacskóban vitték el, nem adták rá. Mivel a beteg egy korábbi stroke miatt nem tud beszélni, így szólni sem tudott, hogy fázik.

„Egy órával azután, hogy hazavitték, már hőemelkedése volt.”

— mondta a lap olvasója.

Hozzátette, hogy sem a szükséges gyógyszereket, sem a recepteket nem kapták meg.

Egy ismert szombathelyi képzőművész felesége is levelet írt a lapnak arról, hogy férje hasonlóan járt:

Az idős férfi még korábban kórházba került, és mivel felesége tudta, hogy hazajöhet, magán-betegszállítót rendelt, hogy ne kelljen órákig várni.

Az írás szerint a férfi rendesen felöltözve került be a kórházba, meleg zoknija és meleg papucsa is volt. Azonban amikor hazaszállították, sem zokni, sem papucs nem volt a lábán:

„De nem ez a lényeg, hanem, ma mínusz 3, – 4 fok van…. Ami még ennél is felháborítóbb és amiért ezt a levelet közzé teszem, az, hogy fel sem öltöztették, hanem egy szál pizsama felsőben, bepelenkázva zokni és papucs nélkül hozták őt haza. Az, hogy a térdére terítették a plédet, amivel én férjemet betakarva küldtem be vele a kórházba amikor bevitték, azt is a betegszállítók tették rá! De csak a térdére, amikor a felső testét csak egy pizsama felső takarta, de a hideg ellen nem védte…..!”

— írta az olvasó.

A helyzet szerinte azért is volt megalázó, mert a fentiek mellett az ápolók a férje állapotáról sem tájékoztatták, de azt sem tudta meg, hogy a férfi milyen kezelést kapott.

Kiemelte, hogy amit a legjobban nehezményez, az az emberség hiánya, azt megérti, hogy a Covid miatt az egészségügyi dolgozók elfoglaltak.

A lap elküldte kérdéseit a Markusovszky Kórháznak, amelyekre az alábbi választ kapta:

„A levelükben leírt esettel kapcsolatban a kórházhoz hivatalos panaszbejelentés érkezett. Ezt követően belső vizsgálatot indítottunk, amelynek eredményéről a panaszbejelentőt tájékoztatni fogjuk”

— írta Dr. Káldy Zoltán orvosigazgató.

Az elmúlt hónapokban a szombathelyi kórházban több furcsaság is történt, november elején egy idős asszony ugrott ki az ablakból,mert nem akart visszamenni a kórházba, később napokig nem volt fűtés és meleg víz a Covid-osztályon, aztán pedig azzal kerültek a hírekbe, hogy helyhiány miatt már egymásra pakolják a holttesteket.

(Nyugat.hu nyomán)

 

Valódi Hírek