Döbbenetes: A szombathelyi kórházban már egymásra pakolják a holttesteket a helyhiány miatt

Az igazgató szerint nem alakult ki méltatlan állapot.

A 24.hu kapott néhány képet és egy levelet egy olvasótól, amelyben „a Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra” hívta fel a figyelmet.

Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni

– írta az olvasó, amihez fotót is csatolt. (Ezt a portál kegyeleti okokból nem tette közzé.)

Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot.

Káldy a 24.hu-nak azt írta, hogy elkeseríti, hogy egyesek kegyeletsértő módon próbálják lejáratni a kórházat.

„A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani” – írta.

A helyzetről a nyugat.hu is írt, a lap szerint a fotón látszik, hogy a padlón, egymáson, zsákokban fekszenek az elhunytak, némelyikük meztelenül.

A szombathelyi kórház a napokban azzal került a hírekbe, hogy az újonnan kialakított Covid-osztályon napokig nem volt fűtés. Azelőtt egy idős asszony vetett véget az életének Szombathelyen, mert nem akart visszamenni a kórházba.

November 10-én pedig Nemény András, Szombathely polgármestere jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy naponta 5-9 ember hal meg a Markusovszky Kórházban koronavírus következtében.

(24.hu /nyugat.hu nyomán)

Valódi Hírek