Szász János elárulta, szerinte miért indult nyomozás ellene

Az is kiderült: magánszemély jelentette fel a rendezőt.

Szász János ellen személyes adattal visszaélés, tiltott adatszerzés és információs rendszer vagy adat megsértése miatt nyomoz a rendőrség egy magánszemély feljelentése alapján – közölte a BRFK az RTL Klub Híradóval. Hozzátették, az ügyben soron kívüli vizsgálatot folytatnak le.

Mi is megírtuk, hogy pénteken házkutatást tartottak Szász Jánosnál. Mivel a rendező az intézkedés ideje alatt nem nyilatkozhatott, így csak ügyvédje tájékoztatta a sajtót arról, hogy

„jogi természetű ügyről van szó”,

mely Fülöp Tamás szerint hivatalosan még bűncselekménynek sem tekinthető.

Időközben kiderült, a rendező házából adathordozókat, laptopot, mobiltelefont foglalt le a rendőrség, sokak szerint az esetnek köze lehet a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvoscsoport egyik tagja és a róluk filmet készítő Szász közti konfliktushoz.

Ezt a feltételezést erősítette meg maga Szász János is.

A rendező úgy gondolja „undorító gazság” áll a háttérben, és a bangladesi ikrekről szóló film miatt indult ellene nyomozás.

Az ikrek szétválasztását szervező alapítvány azonban cáfolta ezt. Közleményük szerint a felvételekhez fűződő jogokért valóban jogvitában állnak a rendezővel, de nem emiatt nyomoznak ellene.

Szerintük egyébként jogszerűen csak ők hozhatják nyilvánosságra a szétválasztásról készült felvételeket, a gyerekek szülei pedig meg is tiltották Szásznak a film nyersanyagának felhasználását.

Az alapítvány azok átadását többször is kérte, de sikertelenül, ezért terelték jogi útra az ügyet.

Az ikrek szétválasztását végző idegsebész, Csókay András az RTL-nek elmondta, ha valóban a film miatt nyomoznak, az értelmezhetetlen és felháborító, ők ugyanis minden szükséges engedélyt megadtak, a film pedig Szász Jánosé.

(RTL Klub nyomán)

Valódi Hírek