FRISS: Házkutatást tartanak Szász János rendezőnél

Cikkünk frissül.

Házkutatást tartanak Szász János rendezőnél – tudta meg a Telex.

A portál információ szerint hajnal 6 órakor nyolc fegyveren rendőr jelent meg Szász budakeszi otthonában. Az intézkedés jelenleg is tart, a legutóbbi információk szerint

már egy tucat rendőr van a rendező lakásában.

A hivatalos rendőrségi autó viszont már eltűnt, de két civil kocsi még parkol a ház előtt. Időközben az is kiderült, a rendőrök adathordozókat vittek el a lakásból és lefoglalták a családtagok laptopjait és mobiltelefonjait.

Szász János a rendőrség utasítására az intézkedés ideje alatt nem nyilatkozhat a sajtónak. Ügyvédje, Fülöp Tamás azt mondta, a rendező „egyik művészeti tevékenységével kapcsolatban folyik nyomozás.” Hozzátette:

„Jogi természetű konfliktusról van szó”.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a házkutatási határozatban egy rendkívül enyhe bűncselekményi tétel szerepel, mely véleménye szerint valójában nem is minősül annak. Szerintük maga a feljelentés is megalapozatlan, éppen ezért méltatlannak és eltúlzottnak érzik az intézkedést.

A 444.hu úgy tudja, az ügy ismerői a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó orvoscsoport egyik tagja és a róluk filmet készítő Szász közti

konfliktust sejtik a házkutatás hátterében.

A rendező januárban jelentette be, hogy nem hajlandó tovább tanítani a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

(Telex /44.hu.hu nyomán)

Valódi Hírek