Rétvári Bence: A magyar járványstatisztika a leghitelesebb, a magyar adatszolgáltatás a legjobb

Ezt tényleg leírta, nem viccelünk.

A tényekből és számokból látható, hogy a magyar koronavírus adatszolgáltatás megbízható és pontos, a tavalyi egész éves adatok pedig egyértelműen a jobban védekező országok közé sorolják hazánkat — írta Rétvári Bence államtitkár Facebook-oldalán kedden.

Az EMMI államtitkára azzal kezdte a bejegyzést, hogy a baloldal nem segíti a védekezést, hanem támadja, beleértve a

„járvány elleni statisztikák hitelességét és a védekezés eredményességét” is (sic!).

Ennek ellenére szerinte hazánk az egyik leghitelesebb adatszolgáltató az EU-ban, ennek alátámasztására pedig két Eurostat-grafikont elemzett.

„Ha nemzetközi összehasonlításban megnézzük, hogy a 2020-as többlethalálozási számok mennyivel magasabbak, mint a 2020-ra lejelentett koronavírusos halálesetek, akkor a következőt látjuk: amíg az országok többségében magasabb a halálozási többlet, mint a lejelentett koronavírusos halálesetek száma, addig nálunk ez fordítva van.” — írta.

Mivel itthon a koronavírusos halálesetek száma 11 %-kal meghaladja a többlethalálozási számokat, ebből Rétvári azt a következtetést vonja le, hogy

más országokban a koronavírusban elhunytak jó része nem a járvány statisztikákban szerepel, hanem az egyéb kísérő betegségét állapítják meg haláloknak.

Nem úgy nálunk, mivel hazánk az egyik leghitelesebb adatszolgáltató.

Hozzáteszi, hogy Magyarországon a koronavírus évében kevésbé nőtt az elhunytak száma, mint más országokban.

„A 2020-as halálozási többletek legfőképp a koronavírus járvánnyal vannak összefüggésben, ezért egy ország annál eredményesebben védekezett, minél kisebb a 2020-as növekedés a halálozási számokban a 2019-es adatokhoz képest.” — érvel.

Mindebből látható szerinte, hogy a magyar koronavírusadat-szolgáltatás megbízható és pontos, a tavalyi egész éves adatok pedig egyértelműen a jobban védekező országok közé sorolják hazánkat.

A bejegyzést itt tudod kommentelni:

 

Valódi Hírek