Szijjártó Péter tovább szegényedik, már a szüleinek is milliókkal tartozik

Hogy telne így saját jachtra?

Nyilvánosságra került Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata is. A külgazdasági- és külügyminiszter bevallása szerint nem rendelkezik sem gépjárművel, sem magánrepülővel, sem pedig jachttal.

Két lakóingatlannak azonban a tulajdonosa, igaz a győri lakóház csak 3/5, a dunakeszi családi ház pedig csak ½ részben az övé.
Úgy tűnik azonban, hogy szinte teljes Balatonederics az ő fennhatósága alá tartozik: zárt kerttel, üdülővel és szőlővel is rendelkezik az alig ezer fős község területén.

Szijjártó jövedelemként csak a képviselői fizetését jelölte meg, mely bruttó 1.979.400 Ft, más juttatás vagy ajándék nem szerepel a nyilatkozatában.

A miniszter bankszámlájának egyenlege egyébként jócskán megcsappant: míg 2019-ben 5,84 millió forint volt rajta, most már csak 222 ezer forint.

A miniszterelnökkel ellentétben azonban legalább van némi spórolt pénze: értékpapírban 2,6 millió, biztosítási eszközalapban pedig 941 ezer forint.

Sajnos ezek a megtakarítások azonban korántsem fedezik azt a 30 milliós tartozást, mellyel a szülei felé adós a miniszter.

Valódi Hírek