Kiderült: Orbán Viktor csóró, mint a templom egere

Nincs vagyona, csak hitele.

Nyilvánosságra hozták Orbán Viktor 2020-ra vonatkozó vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderült, a miniszterelnöknek továbbra sincs vagyona, helyette a 2002-ben feleségével, Lévai Anikóval közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghiteléből még 882.110 forintot kell visszafizetniük. Tavaly januárban ez még 2,19 millió forint volt.

Bevallása szerint magánszemélyekkel szemben viszont nincs tartozása.

Orbánnak nincs saját autója, repülője, nagy értékű ingósága, értékpapírban elhelyezett megtakarítása vagy céges érdekeltsége.

A felcsúti 2079 négyzetméteres lakóháza – amelynek felerészben tulajdonosa – és a Budapest XII. kerületében található lakása viszont továbbra is megvan.

A miniszterelnök jövedelemként csak a képviselői fizetését jelölte meg, más juttatás vagy ajándék idén sem jelent meg a bevallásában.

Orbánnal és feleségével már csak lánya, Flóra él egy háztartásban, miután Róza tavaly elköltözött a családi házból.

2020-ban fordult elő először olyan, hogy a kormányfő vagyonnyilatkozatában nem jelent meg az, hogy valójában mekkora vagyonnal rendelkezik. (A nyilatkozatban a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó megtakarításokat kell feltüntetni.)

Az ezt megelőző években, így 2017-ben még 993 ezer forint, 2018-ban pedig 1,39 millió forint volt a miniszterelnök bankszámláján.

Valódi Hírek