Hajdú Péter és Berki Krisztián sportfogadós kamuvideókban hazudozott, vizsgálat indul

100%-os tippeket ígértek, de általában bukás lett a vége.

A Gazdasági Versenyhivatal és a Szerencsejáték Felügyelet vizsgálatot indít Hajdú Péter, Berki Krisztán, valamint L. L. Junior egyes interneten fellelhető videói miatt. Az érintett tartalmak esetén a közszereplők kuponkódokat és 100%-os tippeket ígérve buzdítottak felhasználókat sportfogadásra — ezek azonban leginkább

teljes pénzvesztéssel jártak.

Elsőként a Media1 fedezte fel a tartalmakat, majd a cikkük megjelenése után azonnal vizsgálatba kezdett a GVH, valamint a Szerencsejáték Felügyelet. A videók a Sportandtip nevű portál Instagram-oldalán jelentek meg.

Hajdú és Berki videójában még azt sem jelölték meg, hogy azok valójában reklámok. Az egyik videóban Hajdú Péter azt állítja, hogy ő ingyen adja a biztos sikert ígérő tippet.

Azt mondtam, hogy ezt abban az esetben teszem meg, ha megoszthatom veletek INGYEN ezt a tippet. 50 ezer forinttal fogadunk Conor McGregorra, aki visszatér a ketrecbe, és egy 27 éves brazil hölgyre, Ribasra, meg fogom osztani a szelvényt mindjárt, azt is látni fogjátok” — mondta kedélyesen a kisfilmben Hajdú Péter.

Ennek ellenére a „Hajdú40” kuponkóddal az oldal mérni tudta, hogy hány felhasználó köt fogadást a tévéceleben keresztül, és akár ennek függvényében jutalékot is fizethettek neki, bár erre egyelőre nincs bizonyíték. A vizsgálat azonban erre is fényt deríthet.

(Media1 nyomán)

 

Valódi Hírek