Donáth Anna felszólította Varga Juditot, hogy mondjon le és azonnal fizesse vissza a jogtalanul felvett CSOK-ot

Ne képviselje a hazánkat egy csaló miniszter.

Varga Judit kijátszotta Magyarország törvényeit, ezért le kell mondania — írta Facebook-oldalán Donáth Anna, a Momentum politikusa, EP-képviselő.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Varga Juditról először az derült ki, hogy 200 millió forintért vásárolt ingatlanokat Orbán Viktor szomszédságában, aztán pedig borult a CSOK-bili is: balatonhenyei nyaralóra CSOK-támogatást vettek fel az Unicredit Banktól, noha

a támogatást a jogszabályok szerint nyaralóra nem lehet igénybe venni.

Donáth Anna szerint

„Varga Judit igazságügyi miniszter azzal, ahogy kijátszotta Magyarország törvényeit, bemutatta az Orbán-rendszer lényegét: minden sikkasztás és igazságtalanság le van papírozva.”

Az igazságügyi miniszternek a jogszabályok őreként kellene tevékenykednie, ehelyett azzal foglalatoskodik, hogyan játssza ki a saját kormánya törvényeit.

„Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig. Varga Juditnak le kell mondania!”

— írta Donáth, hozzátéve, hogy egy csaló miniszter nem képviselheti hazánkat az Európai Unióban, és a magyar törvények megalkotásában sem vehet részt.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője is közleményt adott ki az ügyben.

A DK azonnali magyarázatot követel Vargától a jogtalanul felvett CSOK ügyében.

„Miért vett fel 10 millió forintos támogatást közpénzből, ha közben megengedheti magának, hogy 4 budai ingatlant, gyakorlatilag egy teljes társasházat megvásároljon egyik napról a másikra?”

— teszi fel a kérdéseket a Demokratikus Koalíció.

Donáth Anna bejegyzését itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek