FRISS: Részleges nyitást javasol Terézváros momentumos polgármestere

Az nem tartható, hogy a kormány az ujját sem mozdítja a vendéglátósokért.

Későbbi zárást, sportolási lehetőséget és a vendéglátó teraszok kinyitását szorgalmazza Terézváros polgármestere — Soproni Tamás közösségi oldalán osztotta meg a lazítási javaslatot.

Bejegyzésében arról ír, hogy nem csak a járványnak vannak emberáldozatai, hanem a gazdasági válságnak is, a legnagyobb árat pedig a munkájukat elvesztők fizették.

Terézváros polgármeseként Soproni világosan látja, hogy mit jelent a válság a turizmus és a vendéglátószektor számára. Úgy fogalmaz:

Nem tartható, hogy a kormány az ujját sem mozdította a vendéglátósokért.

A politikus szerint is a járvány megállítása a legfontosabb, de a járványügyi intézkedések konzekvenciáját már kétségbe vonja.

„Biztosan jó ötlet 7 órakor bezárni az üzleteket, hogy soha nem látott tömegeket zsúfoljunk össze? Biztosan növelné az esetszámot, ha este 8 után lemehetnénk futni vagy akár sétálni a párunkkal, ezzel is óvva a mentális egészségünket? Biztosan többen betegednének meg, ha másoktól méterekre leülnénk egy teraszra, hogy megigyunk egy kávét? ” — teszi fel a kérdéseket a bejegyzésben.

Hozzáteszi: rendkívül fontos, hogy lassítsuk a vírus terjedését, hordjuk a maszkot és vigyázzunk az idősekre, és kiemeli: nem is arról beszél, hogy nyissunk ki mindent.

Felhívja a figyelmet azonban arra, hogy az ésszerűtlen korlátozásokon is emberéletek múlnak, ezért az alábbiakat javasolja a kormánynak:

  • Engedélyezzék a vendéglátóhelyeknek, hogy kinyissák a teraszaikat.
  • A beoltottak kapják meg az oltási kártyát, és annak birtokában hadd fogyasszanak akár a vendéglátóhelyeken belül is.
  • Kezdődjön később a kijárási korlátozás, tartsanak tovább nyitva a boltok.
  • Hadd sportoljanak vagy tegyenek egy egészségügyi sétát akár éjjel is az emberek.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek