Navalnij megüzente a világnak, hogy nem lesz öngyilkos

Fő a biztonság.

Előzetes letartóztatásából üzente meg Alekszej Navalnij, hogy óvatosan jár a lépcsőn, a vérnyomása rendben van, a szívinfarktus is kizárt.

„Nem iszom égetett szeszt és nem eszem cukros süteményt, és azt sem tervezem, hogy az ablak rácsára kössem fel magam” – mondta Navalnij.

Mindezt azért közölte az Instagramon a 44 éves orosz ellenzéki politikus, hogy világos legyen: ha valami mégis történne vele a letartóztatás alatt, annak más magyarázata volna.

Navalnij felvetése nem alaptalan: veszítette már életét előzetes letartóztatásban olyan ember, aki kellemetlen volt a Kremlnek.

A legismertebb ilyen áldozat Szergej Magnyitszkij könyvvizsgáló volt, aki súlyos korrupcióval vádolta meg a Szövetségi Biztonsági Szolgálatot, de Navalnij maga is átélt egy novicsok-mérgezést, amelyből nagy szerencsével egy berlini kórházban felépült.

A hazatérte után 30 napos előzetesbe tett orosz politikus most arra vár, hogy a bíróság döntsön a hatóságok kéréséről, amelyek szerint 2014 végi, feltételes börtönbüntetését változtassák letöltendőre, a szabadlábon tartózkodás feltételeinek megsértése miatt.

Megírtuk, Navalnijnak nem sokkal őrizetben vétele után megjelent egy tényfeltáró videója, amelyben Vlagyimir Putyin orosz elnök Fekete-tenger partján egymilliárd dolláros luxuskastélyát mutatta be.

A gelendzsiki objektum nem volt ismeretlen, ám teljes, a nyilvánosságtól rejtett pompájában most először volt látható.

A leleplező filmet itt tudod visszanézni:

Hála Navalnijnak bárki láthatja Putyin ésszel felfoghatatlan luxusban épült titkos palotáját (+videó)

.

(Telex / Nyugati Fény)

Valódi Hírek