Ezért záratták be 60 napra a Központot — az üzemeltetők mást állítanak

Nem ők voltak az egyetlenek, akiket pénteken megbírságoltak.

Közleményt adott ki a rendőrség arról, miért záratta be pénteken 60 napra a Központ nevű Madách téri vendéglátóhelyet.

A Központ a Facebookon hirdette meg, hogy péntek és szombat délutánonként 3 és 7 között kinyitnak. A tulajdonosok szerint minden előírás betartottak, és tény, hogy a helyszínen és a közösségi oldalon is felhívták a vendégek figyelmét a szabályokra:

Vásárolni csupán elvitelre lehetett, odabent egyszerre négy fő tartózkodhatott, és kötelező volt a maszk is.

Éppen ezért álltak értetlenül a kirovott büntetés előtt, ami a hely 60 napos zárása, illetve 500.000 forint bírság megfizetése.

Szombaton a rendőrség közleményben tisztázta, hogy miért záratták be a helyet:

“Több mint százan gyűltek össze 2021. január 22-én 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat.”

A Központ dolgozói azt állítják, fél órával a zárás előtt mindössze 15 ember állt sorba italért, betartva az előírt távolságot, amikor a rendőrök megjelentek.

A rendőrség három bent tartózkodó vendég ellen szabálysértési feljelentést is tett.

A közleményben hozzátették: egy közeli vendéglátóhelyen 20 óra után több tucat ember tartózkodott, akik nem az üzlet alkalmazottai voltak. Ezt az egységet 30 napra záratta be a BRFK, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen tettek.