Többezres tüntetést szerveznek a Hősök terére a korlátozások ellen

Okos ötlet ez a járvány alatt?

Orbán Viktor arról beszélt péntek reggeli, Kossuth Rádiós interjújában, hogy az „új időszámítás” (azaz a fennálló korlátozó rendelkezések enyhítése) akkor következhet be Magyarországon, miután a 60 év feletti krónikus betegeket, a rendvédelmi dolgozók és védekezés egyéb szereplőit (ide tartoznak a kormánytagok is), illetve a krónikus betegséggel nem rendelkező időseket is beoltották.

Eközben többen rendkívüli elégedetlenségüknek adnak hangot a korlátozások miatt, mi is írtunk például arról a nagykanizsai vendéglátósról, aki az intézkedések ellenére mégis kinyit.

A Facebook-on tüntetés is szerveződik február elsejére a Hősök terére Országos nyitás!!! címmel. Csaknem hatezren igazolták vissza, hogy ott lesznek, közel 25 ezren pedig érdeklődnek az esemény iránt.

A felhívás szövege a következő:

„Felszólítok minden Vállalkozót, alkalmazottat és érintettet, hogy amennyiben a kormány tovább húzza a korlátozó intézkedéseket, abban az esetben jöjjenek el a megadott időpontban a Hősök terére és közösen tiltakozzunk a megszorítások ellen. Tegyünk közösen azért, hogy legyen jövőnk és munkánk illetve munkahelyünk!!! Ha más üzlet egységek nyitva lehetnek akkor mi is nyithassunk ki!
U.i.: ha a korlátozó intézkedéseket addig vissza vonják akkor az esemény elmarad!”

(kiemelt kép: Mentsük meg a turizmust esemény szervezői, 2020. szeptember 11.)

Valódi Hírek