Vállalja, hogy illegálisan kinyit a nagykanizsai kocsma, miután teljesen az út szélén hagyta őket a kormány

Senkit sem hagyunk az út szélén.

Közleményt adott ki a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), miután egy nagykanizsai vendéglátóhely közölte, február 1-től újra teljes nyitvatartási időben üzemel és helyben is lehet fogyasztani majd – írja a hvg.hu.

A Resti Presszó & Söröző Facebook-oldalán ugyanis arról írt, hogy ők az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettek, de azok láthatóan nem vezettek eredményre. Hozzáteszik,

„mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről (az út szélén lettünk hagyva) az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra (amit nyújtanak, az vicc!!) így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját.”

A hely üzemeltetői teljesen tisztában vannak az esetleges jogi következményekkel, így várják a NAV kollégáit és a rendőrséget is, „ha erre van kapacitásuk és idejük, akkor a munkájuk elvégzése mellé egy jó kávéra mindig a vendégeink!” – írják.

A posztra adott reakcióként az MVI közleményben fejtette ki állásfoglalását: mint írták, noha emberileg megértik a tulajdonos elkeseredettségét, a döntést nem támogatják, hiszen az jogellenes.

A szervezet szerint a tulajdonosok kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások – amelyek valamelyest segíthetnének – kifizetésével komoly gondok vannak,

a szervezet tagjainak 90 százaléka a novemberi bértámogatást sem kapta még meg.

Hozzátették, hogy folyamatosan dolgoznak javaslatokon, támogatásokon és egyeztetnek az illetékesekkel, az illegális nyitásoktól azonban mindenkit óva intenek, csakúgy mint Müller Cecília is, aki az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján figyelmeztetett: megfogják büntetni azokat a vendéglátósokat, akik tiltakozásképp kinyitnak.

A nyitás ötletével ugyanis – a fentebb említett okok miatt – más vendéglátóhelyek is kacérkodnak.

Kedves Vendégeink!

2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglatóegységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben…

Posted by Resti Presszó & Söröző on Wednesday, 20 January 2021

(hvg.hu nyomán)

(Kiemelt kép: GettyImages)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/01/22/a-dk-felszolitotta-a-panikkormanyt-kezdjek-el-segiteni-a-cserbenhagyott-vendeglatosokat-hagyjak-abba-a-lopast

Valódi Hírek