Sokkolta Joe Bident és a stábját, amit Trump után találtak

Ezt nem lesz egyszerű helyrehozni.

Joe Biden szerdán tette le az elnöki esküt, és a CNN szerint máris szembesülni kényszerült azzal a döbbenetes szervezetlenséggel és káosszal, amit Donald Trump hagyott maga után.

Az elnöki hivatal átvételekor Biden stábja, miután csütörtökön munkába állt, döbbenten látta, hogy Trumpnak és az előző kabinetnek

egyáltalán semmilyen terve nem volt a rendelkezésre álló koronavírus-vakcinák országos szétosztására.

Biden megelőzőleg ígéretet tett arra, hogy megfékezik a koronavírust, és drasztikusan felgyorsítják az amerikaiak beoltását ennek érdekében.

A CNN-nek egy Bidenhez és stábjához közeli forrás azt mondta: miután az új elnök elfoglalta hivatalát és felvette a munkát az elnöki irodában, valósággal sokkolta őt és munkatársait az oltási terv és a vakcinaszétosztási stratégia teljes hiánya.

Hetekkel korábban engedélyezték az országban a Pfizer/BioNTech oltóanyagát, tehát a Trump-kabinetnek bőven lett volna ideje kidolgozni az oltási haditervet, ez azonban láthatóan nem történt meg.

“Még csak átdolgoznunk sincs mit, mindent nulláról kell felépítenünk.” — nyilatkozta a CNN egyik forrása.

Egy másik forrás a totális alkalmatlanságának egy újabb bizonyítékaként írta le ugyanezt.

Az új kabineten hatalmas a nyomás, hogy korábbi ígéreteiknek megfeleljenek. Most igyekeznek minél gyorsabban tisztába jönni azzal, hogy mi is a tényleges helyzet az oltásokkal kapcsolatban: mi az, amit Trump és csapata megtett, illetve nem tett meg a járványkezelésben és -adminisztrációban.

(CNN nyomán)