Gyurcsány: Örüljünk közösen, hogy vége ennek a rettenetes időszaknak

A DK elnöke szerint Donald Trump sokat ártott a világnak.

„Új elnöke van Amerikának. Hála Istennek, vagy még inkább az amerikai polgárok többségének.

Nehéz együtt tartani egy családot, pár tucat embert, egy várost, egy országot. Sokkal nehezebb közösen gondolkodni és tenni mindannyiunkért, minden emberért, minden nemzetért, a Földért.

Tetszik vagy nem, minden jól működő közösségnek vannak befolyásos vezetői. Amerika a vezetők közé tartozik.

Az elmúlt években ez a vezető szerep sokat sérült. A ma távozó elnök ártott a világnak. Örüljünk közösen, hogy vége ennek a rettenetes időszaknak.

Amerika jobbat érdemel.

A világnak meg jobbra van szüksége.

Biden elnökkel ez jöhet el.”

– írta közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A DK egy külön közleményt is kiadott, ebben az áll:

A Demokratikus Koalíció köszönti Joseph Robinette Bident abból az alkalomból, hogy a mai napon beiktatják az Amerikai Egyesült Államok elnökének

Joe Biden győzelme, majd a mai napon megkezdődő elnöksége a mértékletességnek, a komolyságnak, a dialógusra és a kompromisszumra való készségnek, a demokratikus intézmények és a hagyományok tiszteletének jelentős győzelme a nacionalista populizmus és az erőszakos kormányzás felett.

Abban bízunk, hogy Joe Biden vezetésével helyreáll az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió közötti bizalom, az akadályok lebontásával nőni fog a kereskedelem, így segítve mind Európa, mind Amerika gazdaságát.

Hiszünk abban, hogy USA ismét a demokrácia és a jogállamiság egyik vezető ereje lesz, példát mutatva más nemzeteknek is, amelyeket vezetőik eltérítettek a demokrácia pályájáról.

Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökének sok sikert kívánunk felelősségteljes munkájához!

(dkp.hu / Facebook)

Valódi Hírek