Rétvári Bence szerint a politizálás a férfiakra, az érzelmi élet a nőkre jellemző, ezért írják ezt a tankönyvek

Újabb gyomros az egyenlőség nevében.

„A férfi politizál, a nő érzelmi életet él” – ez állt egy tizenegyedik osztályosoknak szóló nyelvtankönyv feladatsorában.

Az általános felháborodást keltett sztereotip tézisről Ungár Péter megkérdezte Kásler Miklóst. Az LMP képviselője arra volt kíváncsi, hogy vajon a feladat átment-e az Emberi Erőforrások Minisztériumának engedélyeztetési eljárásán,

és hogy helyesnek találja-e a miniszter, hogy a magyar diákokat arra tanítja egy tankönyv, hogy a politika, a gazdaság és az üzlet nem a lányok dolga, a család pedig nem a fiúké.

A miniszter válaszra sem méltatta a kérdést, Rétvári Bence viszont azt írta:

„Sem ez a feladat, sem bármelyik tankönyv nem tanítja azt, amit Ön ír, hogy a lányoknak nem dolguk a politika, a gazdaság és az üzlet, a fiúknak a család. Ezt egy szóval sem írja sehol.

Sehol nem beszél kizárólagosságról a feladat, csak jellemzőkről.”

Az államtitkár hozzáteszi,

a baloldal felült a „divatos gender expressre” és már azt is tagadják, hogy az anya nő, az apa férfi.

Rétvári szerint egyébként a kormány nem politizál az óvodákban és megengedi a választás szabadságát a kicsiknek, ellentétben a Gyurcsány-kormánnyal, akik már ott is tiltották, hogy a kisfiúk autózzanak, a lányok pedig babázzanak.

Az államtitkár ezzel a téves kiszólással arra akart utalni, hogy a Bajnai-kormány alatt beleírták az óvodai alapprogramba, hogy az óvoda „elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását”.

Valódi Hírek