Itt a Fidesz válasza arra, hogy Karácsonyék beterítik Budapestet az Orbán fosztogatásáról szóló plakátokkal

Mindig csak a panaszkodás.

Beszámoltunk róla, hogy a fővárosi önkormányzat „az egész várost beterítő” kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet arra, véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba a kormányzati elvonások miatt.

A városszerte plakátokon, padlómatricákon, kukákon, üvegfelületeken és klasszikus reklámfelületeken közzétett üzenet arról szól, hogy a kormány megszorításai – így az iparűzési adó megfelezése és más elvonások – miatt veszélybe kerülnek az olyan alapvető ellátások, mint a szemétszállítás, a közvilágítás, az utak karbantartása vagy a város zöldítése.

Karácsony Gergely a kampánnyal kapcsolatban hétfőn úgy vélekedett, Budapestnek három válsággal is szembe kell néznie ebben az évben: a járvány és a válság mellett az Orbán-kormány megszorításait is kezelnie kell.

Ezért céljuk „egyrészt bemutatni mindazt, amit a város, a fővárosi önkormányzat és a kerületek tesznek Budapest működéséért, a polgárokért. Bemutatni, hogyan működik a város a mindennapokban, hány ember, mekkora erőforrás, micsoda erőfeszítés mindez.

A másik célunk, hogy nyilvánvalóvá tegyük: amikor a város bevételeiért küzdünk, amikor a megszorítások és elvonások ellen érvelünk, akkor az önkormányzatiság elvont eszméi mellett minden egyes budapesti hétköznapi biztonságáért küzdünk meg” – írta a budapesti főpolgármester Facebook-oldalán.

Hozzátette: harmadik céljuk az, hogy a fővárosi közösség erejére építsenek.

„Be akarjuk mutatni, mit tesz a város a járvány, a válság és a megszorítások elleni védekezésben, és mit tehet ezek ellen a budapestiek közössége.”

Karácsony Gergely ugyanakkor kifejezte arra vonatkozó szándékát is, hogy a járvány, a válság és a kormányzati megszorítások miatt habár sok tervüket újra kell gondolniuk, nem mond le a Lánchíd felújításáról, a környezetbarát elektromos trolik beszerzéséről, illetve a minőségi közszolgáltatásokról sem.

„Okunk és jogunk van ennek az akartnak hangot adni és megmutatni a közösség erejét. És világossá tenni mindenkinek: a városaink kifosztása nem kormányzás” – írta a főpolgármester.

Nem csak lehetőségünk, de kötelességünk is a köztájékoztatás. Ezt tesszük most, újszerű eszközökkel és új felületeken….

Posted by Karácsony Gergely on Monday, 18 January 2021

A tájékoztatási kampányra hétfő délután reagált a Fidesz budapesti szervezete is. Azt írták:

„Továbbra is csak panaszkodik Budapest főpolgármestere és rosszindulatú kampányt folytat a kormány ellen.

Karácsony Gergelynek egyben igaza van, valóban válságos időket élünk. Ilyenkor azonban azon kellene dolgozni, hogy ne költse felesleges kiadásokra a budapestiek pénzét. Miért lesz drágább 5 milliárd forinttal a Lánchíd felújítsa? Miért nem figyelt oda a BKK reklámtenderénél vagy éppen a M3 metró felújításánál?

Ezekben ugyanis a sorozatos késlekedés és szerencsétlenkedés miatt csak 2020-ban milliárdok mentek el feleslegesen. A kormány idén 116 milliárd forintot biztosít Budapest működési kiadásainak fedezésére, és további több tíz milliárd forint fejlesztési támogatást is ad”.

Reagálás Karácsony Gergely kampányindító sajtótájékoztatójára:

Továbbra is csak panaszkodik Budapest főpolgármestere…

Posted by Fidesz Budapest on Monday, 18 January 2021

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek