Egész Budapestet beterítik Karácsonyék az Orbán fosztogatásáról szóló plakátokkal

Mától mindenhol ott lesznek.

„Az egész várost beterítő” kampányt indít hétfőn a fővárosi önkormányzat, hogy felhívja a figyelmet arra, véleményük szerint alapvető közszolgáltatások kerülhetnek bajba a kormányzati elvonások miatt – írja a 24.hu városházi forrásokra hivatkozva.

A plakátokon, padlómatricákon, kukákon, üvegfelületeken és klasszikus reklámfelületeken közzétett üzenet arról fog szólni, hogy

a kormány megszorításai – így az iparűzési adó megfelezése és más elvonások – miatt veszélybe kerülnek az olyan alapvető ellátások, mint a szemétszállítás, a közvilágítás, az utak karbantartása vagy a város zöldítése.

A tájékoztatási kampány komolyabb médiavásárlási költség nélkül 22 millió forintba kerül a fővárosnak. Az összeg magában foglalja a gyártás, a kihelyezés és a digitális hirdetések költségeit is.

Emellett ma reggeltől él egy tájékoztatási honlap, a vedjukmegbudapestet.hu is. A 22 millió forint az oldal és az ott közzétett rövidfilm költségeit is tartalmazza.

A fővárosi önkormányzat így használja ki azt, hogy a Tarlós-vezetés olyan szerződéseket kötött, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy köztájékoztatási célra ingyen vehet igénybe az önkormányzat reklámfelületeket.

Ugyanakkor arra számítani lehet, hogy a Fővárosi Kormányhivatal ellenezni fogja és beleköt majd abba, hogy valójában nem tájékoztatási, hanem politikai célokra használják a közfelületeket.

Karácsony Gergelyék mellett tegnap a DK budapesti polgármesterei is bejelentették, hogy hasonló tájékoztatási kampányba kezdenek, azzal a céllal, hogy – ahogy fogalmaztak – minden ember tudjon arról: a kormány nem a koronavírusra, hanem rájuk tekint ellenségként

Az önkormányzati vezetők január 14-én, csütörtökön tárgyaltak a kormányzat képviselőivel az elvonások kompenzálásáról. A budapesti főpolgármester szerint azonban, hiába követeltek teljeskörű kompenzációt a kis és középvállalkozások iparűzési adójának megfelezése miatt valójában még arra sem kaptak ígéretet, hogy az egyeztetések folytatódni fognak, és a kormánynak nincs terve az önkormányzatokat hátrányos helyzetbe hozó intézkedések kompenzálására.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek