Lemondott az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke, már csak dísznek érezte magát

Vezető alakja volt az egyetemfoglalásnak.

„Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály – így a mai nappal Podlovics Laura, korábbi alelnök veszi át a helyét”írja a Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK Facebook-oldalán.

Csernai Mihály 2019 novembere óta állt a hallgatói önkormányzat élén, az egyik vezető alakja volt az egyetemfoglalásnak is.

A leköszönő elnök a jövőben az ügyvivő elnök és a jelenlegi elnökség elsődleges feladatát, a hallgatói fórummal továbbra is szoros együttműködésben folytatott érdekvédelmen túl, az új HÖK választásának kiírása jelenti majd.

Csernai Mihály azután mondott le, hogy Az SZFE új vezetése múlt pénteken bejelentette, hogy felszámolja a meglévő oktatási helyszíneket és szétszórja a hallgatókat több új helyszínre.

Az SZFE-közleményben nem közölték a lemondoás mögött álló okot, Csernai viszont a Telexnek azt nyilatkozta:

„Megelégeltem ezt a fajta idézőjeles vezetőséget, a tisztség olyan típusú együttműködésekkel jár együtt, amikhez nem volt idegrendszerem.”

Arról beszélt, hogy úgy érzi, kevés mozgástere marad a HÖK-nek, mivel a legtöbb olyan bizottságban, amely fontos ügyekről dönt, többségben vannak a kancellár kinevezettjei, így dísznek érezte magát. Ennél részletesebben azonban nem kívánta indokolni a lemondását.

Lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály – így a mai…

Posted by Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK on Monday, 18 January 2021

(SZFE HÖK Facebook oldala/ Telex nyomán)

Valódi Hírek