Most érkezett: Járványtagadó pártot alapított a vírusszkeptikus csaló Gődény György

Nem adja fel.

A Közös Nevező után újabb pártot alapított Gődény György. A vírustagadó gyógyszerész, akit nemrég még a saját otthonából vittek el a rendőrök, Normális Élet Pártja néven alapított pártot, melyet november elején jegyeztek be.

A Blikk információ szerint a pártot egy olyan nyíregyházi címre jegyezték be, ahol két ingatlan található. A portál által kikért tulajdoni lap szerint ezek egyike Gődényé, a másik pedig az édesanyjáé.

A Normális Élet Pártját azonban hivatalos nem Gődény, hanem a korábban a Közös Nevezőt is életre hívó Harkai Bulcsú Bánk vezeti.

Erre az adminisztratív eltérésre azért van szükség, mert a párt nem fizette vissza a korábbi állami támogatást, így ha a vírustagadó gyógyszerészé lenne hivatalosan a Normális Élet Pártja, akkor nem kaphatnának pénzt a kampányukra.

Ceglédi Zoltán politikai elemző szerint egy jó kampánnyal akár egy parlamenti erő is összehozható lenne, mert a lezáráskritika felül tudja írni a pártpreferenciákat. Ezzel főleg az ellenzéki szavazókat lehet megszólítani, de a szakértő azt sem tartja kizártnak, hogy

a Fidesz hagyományos bázisaiból is tudna „lopkodni” egy vírusszkeptikus párt.

A lap emlékeztet a testépítő korábbi oltásellenes népszavazási kezdeményezésére, mellyel akár a politikai szerepvállalásra is készülhetett, hiszen az akkor megszerzett adatokkal hatékonyabbá teheti az aláírásgyűjtést a 2022-es választásokra.

(Blikk.hu nyomán)

Valódi Hírek