Kiderült: Kamupártja építéséhez használja fel az oltásellenességgel elhülyített emberek adatait Gődény György

A kamupártos csaló nem fizette vissza az elsíbolt 153 millió forintot, most újabb bepalizható emberekre vadászik.

Október 13-án posztoltak ki a nemes egyszerűsséggel Aláírásgyűjtés néven futó Facebook-oldalon egy oltásellenes aláírásgyűjtési felhívást, melyet az oldal számlálója szerint egy hét alatt már

33 ezren írtak alá.

Ezzel párhuzamosan a valóságban is zajlik egy aláírásgyűjtés, így valószínűleg még többen szignózhatták azt az ívet, melynek felhívó szövegéből kiderül, hogy a szervezők a szerintük

„hirtelen és üzleti érdekből összedobott, az évek hosszú sorát igénylő klinikai tesztelési fázist kihagyó koronavírus vakcinák”

kötelezővé tétele ellen szeretnének tiltakozni.

Az egész kezdeményezés mögött a Közös Nevező nevű kamupárt áll, aminek az arca és ügyvezetője Gődény György gyógyszerész, az egyik legismertebb magyar koronavírus-bagatellizáló celeb, a szeptember 11-i belvárosi koronaszkeptikus tüntetés főszervezője.

Gődény esetében nem meglepő a koronavírus tagadás népszerűsítésére tett újabb kísérlet, a Facebook-oldalon található linkre kattintva azonban feltűnik, itt többről van szó, mint a COVID-19 elleni vakcina elutasítása.

Az aláírásgyűjtő oldal linkjén ugyanis a következő szöveg fogad:

„Egyetértek azzal, hogy védőoltásra senkit ne lehessen kötelezni, és annak hiánya miatt senkit ne lehessen büntetni vagy korlátozni.”

A személyes adatok megadásával – melyet az adatvédelmi tájékoztató szerint visszavonásig szabadon kezelhetnek – az állampolgárok lényegében kijelentik, hogy elutasítanak mindenféle védőoltást, beleérte persze a koronavírus elleni vakcinát is.

Érdekesség, hogy a linken nincsen semmiféle konkrét ok vagy cél megjelölve, amiért az aláírásokat gyűjtik.

A 444.hu felhívta Gődény Györgyöt, aki nem is tagadta, hogy az egyik fő céljuk az egésszel, hogy megpróbáljanak „tömegbázist összeszedni”.

Gődény azt állította, „lekérhetett volna a nyilvántartásból” is felhasználói adatokat, de az egyik fő céljuk – amellett, hogy megpróbálnak „tömegbázist összeszedni” – az, hogy fel szeretnék mérni, mekkora tömegtámogatottsága van a rövid idő alatt kifejlesztett koronavírus-vakcinával szembeni tartózkodásnak.

Ha az aláírások száma eléri a kétszázezret, akkor indítanak népszavazási kezdeményezést.

A beszélgetés alatt Gődény nem tudta vagy nem akarta tisztázni a legfontosabb kérdést:

pontosan mire irányul az aláírásgyűjtés?

Gődény végig arról beszélt – a Facebook-oldal tartalmához hasonlóan – hogy az aláírással nemtetszésünket fejezhetjük ki „egy sebtiben kifejlesztett”, a szokásos, több éves procedúrákat megkerülő oltóanyaggal szemben. Hangsúlyozta: „nem az oltások ellen” emel szót.

Többszöri visszakérdezésre – hogy akkor miért valamennyi oltás ellen emel szót az aláíró ív – ellentmondásosan azt reagálta:

„most ugyan a Covid az aktuális járványt okozó betegség, de később jöhetnek más járványok is, és az aláírandó mondat ezekre is vonatkozik.”

A tömegbázis összeszedésével egy időben a Közös Nevező ellen két nyomozás is folyik a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

Az egyik

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás

bűntettének gyanúja miatt, a másik költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt

elszámolási kötelezettség elmulasztásának

bűntette miatt indult.

A Telex úgy tudja, a 2018-as választáson 0,07 százaléknyi szavazatot kapó párt, annak ellenére, hogy nem érte el az 1 százalékos határt, nem fizette vissza a közel 153 millió forintos költségvetési kampánytámogatását.

(via 444.hu)

Valódi Hírek