Uniós százmilliókból erdősít Orbán veje — önrészt sem fizet

Értünk teszi.

215 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból a miniszterelnök veje, Tiborcz István — derül ki a kormányzati pályázati portál nyilvántartásából.

A pénzt erdősítés támogatására kapta, a beruházáshoz pedig nem szükséges önrész, azt Brüsszel az utolsó forintig finanszírozza.

A 24.hu megkereste kérdéseivel Tiborczot, mivel a pályázati tájékoztatásból csak annyi derül ki, hogy az erdősítés valahol Közép-Magyarországon lesz.

Orbán vejének irodájától azt a választ kapták, hogy „zöldfolyosókat” hoznak majd létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket.

A helyszínről annyit árultak el, hogy

erősen erodált területeken erdősítenek, amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak.

Hozzátették: „Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás.”

Korábban a biogazdálkodásra való áttérésre is kapott vissza nem térítendő támogatást Tiborcz István, a jelenlegi nyilvántartás alapján valamivel több, mint 360 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el eddig.

(24.hu nyomán)

(kiemelt kép: Németh Dániel/Magyar Narancs)

Valódi Hírek