Pence kitart Trump mellett arra a pár napra, ami még hátravan az elnökségéből

Majd Pelosi elintézi Trumpot.

Mike Pence alelnök válaszolt a házelnök levelére, melyben arra kérte, hogy azonnali hatállyal mentse fel Donald Trumpot: ahogyan az várható volt, Pence nem hajlandó magát kellemetlen helyzetbe hozni, úgyhogy visszautasította, hogy ő indítsa el Trumpot a lejtő aljáról a szakadékba, ahova nyilván magával rántaná alalnökét is.

Pence hivatalos indoklása így szól: „Nem hiszem, hogy egy ilyen lépés az országunk érdekeit szolgálná, illetve, hogy összhangban lenne az alkotmánnyal.”

A lépés persze elsősorban a demokrata párt érdekeit szolgálná, hiszen a repubikánus pártnak már így is felmérhetetlen károkat okozott Trump, de egy felmentés és az azt követő alkotmányos felelősségre vonás örökre beírná a történelembe, hogy milyen csúnyán bukott Trump és vele együtt persze pártja is.

Nancy Pelosi, a képviselőház 80 éves, de ahhoz képest meglehetősen agresszív elnöke azonban nem szorul rá Pence segítségére: megindítja az impeachment, alkotmányos felelősségre vonási eljárást Trump ellen, erről ma fognak szavazni a kongresszusban. A Trump ellen felhozott vád, amelynek alapján elindítják majd az eljárást, miután megszavazták, a kormány elleni lázadásra uszítás lesz.

Trumpot mindeközben szinte minden közösségi média platformról kitiltottak, Washington pedig teljes készültségben várja Joe Biden beiktatását: további erőszakos forrongásokra számítanak Trump hívei részéről. A leköszönő elnök Pence-en kívül is egyre kevesebb párttársára számít, ezek sorra mondanak le az utolsú pillanatban, hogy ne a „rossz oldalon” legyenek a hatalomátadáskor.

 

Valódi Hírek