Arcpirító: Egy balatoni jachtklub üzemeltetője soron kívül kapta meg az oltást

Ennyit a tervszerű oltásról.

Hadházy Ákos tette közzé Facebook-oldalán kedden, hogy egy balatoni jachtklub, szálloda és étterem üzemeltetője már megkapta az oltást, noha a terv szerint elvileg egyelőre csak az egészségügyi dolgozókat oltják.

Az illető egy bizonyos Balázs, akiről a képviselő azt írja:

„Az biztos, hogy nem idős, nem orvos, nem ápoló, nem idősek otthonában dolgozik és nem tanár. Ennek ellenére az oldalán büszkén hirdeti, hogy január legelső napjaiban, a legelső szerencsések között megkapta az oltást. Az ismerősei gratulálnak, de nem értik, hogy hogyan juthatott hozzá.”

Hozzáteszi, hogy a proflképre kitett „én már beoltattam magamat” felirat a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nevű egyesület honlapjáról származik. Az egyesület vezetőjét, aki civilben mentőálpoló, maga Merkely Béla oltotta be, és ezek után az oltást népszerűsítő nyilatkozatot is tett a sajtóban.

„Az egyesület honlapja szerint támogató partnereik között van Balázs jachtklubja is, így kerülhetett a kiváltságos helyzetbe.”

— írja Hadházy.

Arra semmilyen jel nem utal, hogy Balázs maga is vízimentő lenne, de még ha így is lenne, az sem indokolná, hogy a vízimentőket az elsők között oltsák.

„Miért nem az intenzívek, COVID-osztályok ápolóit, háziorvosokat, azok ápolóit, idősotthonok gondozóit?

Balázs nem rossz ember, csak élt az összeköttetések, a társadalmi státusz adta lehetőségekkel. Meg azzal a határtalan káosszal, ami a magyar „járványvédelmet” az oltások megszervezése terén is jellemzi
Végül köszönjük meg Balázsnak, hogy – a valódi mentőápoló vízimentőhöz hasonlóan – népszerűsíti az oltást. A rendszerről nem ő tehet.”

— zárja sorait a képviselő.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek