Elárulta Deutsch-Lazsányi Erika, minek köszöneti, hogy ő lett az év edzője az MTK-nál

Nem a férjének.

Nem a férjemnek, az eredményeinknek köszönhetem az elismerést. — nyilatkozta a Blikknek Deutsch-Lazsányi Erika, akit a múlt héten választottak az MTK-Budapestnél a 2020-as év legjobb edzőjének.

A ritmikusgimnasztika-szakosztály elnöke szerint férjének, Deutsch Tamásnak semmi köze az elismeréshez, és nem esett neki jól, hogy erről sokaknak más volt a véleménye.

“Ismert politikus és sportvezető feleségeként ugyan egyre harcedzettebb vagyok a minden ok nélküli negatív megjegyzések elviselése terén, de még mindig nem tudtam megszokni az ilyesféle rosszindulatú piszkálódásokat.” — mondta.

Hozzátette, az elismerés egy hatalmas klasszis mesterekkel rendelkező klubban, mint az MTK, óriási megtiszteltetés, ezért nem is óhajt foglalkozni a negatív kommentekkel. Elmondása szerint mg a jelölésre sem számított, arra pedig végképp nem, hogy meg is kapja a díjat.

A díjazásban szerinte szerepe volt annak is, hogy tanítványa, a 14 éves Kocsis Evelin 2020-ban sporttörténelmet írt: a kijevi Európa Bajnokságon bronzérmet szerzett.

Az egyéni elismerés mellett az egész ritmikusgimnasztika-szakosztály munkájára is büszke Deutsch-Lazsányi Erika. Az elmúlt húsz évben sok bajnoki címnek s Magyar Kupa-győzelemnek örülhettek, tizennégy éve pedig egyhuzamban az MTK őrzi a Magyar Kupát.

(Blikk nyomán)