Az indonéz haditengerészet a Jáva-tengeren megtalálhatta a lezuhant Boeing repülőgépet

62 ember tartózkodott a fedélzeten.

Frissítés: Minden jel arra utal, hogy a szombat reggel a radarképekről eltűnt Boeing 737-es utasszállító repülőgép felszállás után nem sokkal lezuhant a Jakartától északra található Jáva-tengeren – közölte nem sokkal ezelőtt az indonéz haditengerészet.

A feltételezett roncsokra halászok hívták fel a figyelmet, és a Basarnas nevű szolgálat emberei siettek a helyszínre. A szolgálat szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, egyelőre nem erősítheti meg, hogy a gép roncsait találták meg.

A BBC és a Reuters tájékoztatása szerint a haditengerészet képviselője, Abdul Rasyid elmondta, bemérték a repülőgépet a tengeren, és hadihajókat küldtek a helyszínre.

A repülőgép az eddigi információk szerint felszállás után alig négy perccel eltűnt a radarokról Indonéziában. A FlightRadar szerint a Boeing 737-es gép több mint 10 ezer lábnyit zuhant kevesebb mint egy perc alatt.

A jakartai Soekarno-Hatta nemzetközi repülőtérről felszálló Sriwijaya Air légitársaság SJ182 jelzésű repülőgépe reggel 07:36-kor szállt fel, az utolsó jelzést pedig négy perccel később, 07:40-kor adta.

Sajtóértesülések szerint a Boeing 737-500 típusú gép Pontianak városába tartó gépen a személyzettel együtt 62 utas tartózkodott, köztük hat gyermek. A menetidő 95 perc lett volna.

A Bloomberg cikke szerint a Boeing 737-es repülőgép 26 évvel ezelőtt, 1994 májusában repült először, és egy két generációval régebbi modell, mint az a 737 Max, amelynek használatát két halálos baleset után tiltották be.

A Sriwijaya Air közleményt adott ki, amely szerint kapcsolatban állnak a hatóságokkal, hogy részletesebb információkat kapjanak az eltűnt SJ-182 járatról, amint biztosat tudnak, nyilatkozatot adnak.

Adita Irawati, az indonéz közlekedési minisztérium szóvivője szintén arról beszélt, hogy kapcsolatban állnak a mentőcsapattal, és közleményt adnak ki, amint új fejlemények birtokába jutnak.

A BBC azt írja, az indonéz televízióban és a közösségi médiában is megjelentek olyan fotók, amelyek egy repülőgép roncsait ábrázolták. A gép a Lancang-sziget környékén tűnt el a radarképről, a szigetlakók pedig azt állították, hogy több, repülőgéphez tartozó tárgyat is találtak. A BBC ezen értesüléseit viszont az indonéz kormány egyelőre nem erősítette meg.

Hasonló információkról írt a CNN Indonesia is. A lap szerint a sziget lakói két robbanás hangját hallották, és állítólag a halászok a tengerben megtalálták a gép roncsait, köztük a törzs darabjait, üléseket és kábeleket.

(Bloomberg/The Independent/BBC/Telex nyomán)

 

Valódi Hírek