Egész évben nyitott lesz az oltásregisztráció — tovább pontosított a Koronavírus Sajtóközpont

Csepegtetik az információkat.

Az állam felé az oltásregisztráció jelzi, hogy hányan szeretnék igényelni a koronavírus elleni vakcinát, ezért aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye – közölte Dr. Kelemen Erzsébet, a városi tisztifőorvos helyettes, miután kormányzati oldalról több ellentétes információ keringett arról, hogy érheti-e hátrány azokat, akik úgy döntenek, nem regisztrálnak elő az oltásra.

Dr. Kelemen hozzátette azt is, hogy hivatalosan senkit nem értesítenek, mivel az oltás önkéntes, és aki szeretne oltást kapni, az regisztráljon.

A HVG megkeresésére szombaton délután a Koronavírus Sajtóközpont tovább pontosított az eddig megjelent, oltásregisztrációval kapcsolatos információkon. Azt írták, az oltás önkéntes, de mindenkinek jeleznie kell a szándékát.

„Ezt a regisztrációval teheti meg, utána osztják be a hatóságok az oltásra az oltási terv kategóriái alapján. A regisztráció lehetősége egész évben nyitva marad, de aki később jelentkezik, hátrébb kerülhet a sorrendben”

– közölték.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek