A Fidesz a magyar baloldalhoz hasonlítja a trumpista csőcseléket, akik szétverték a Capitoliumot

Alzheimer…?

Lassan jönnek a különböző fideszes reakciók a szerdán a washingtoni Capitoliumban történtekre. Mi is megírtuk, hogy magyar idő szerint szerdán este negyed kilenckor Trump-párti tüntetők betörtek a washingtoni Capitoliumba, az amerikai törvényhozás épületébe, ahol az amerikai kongresszus két házának együttes ülésén a tagállamokból érkező elektori szavazatok hivatalos megszámlálása zajlott.

A magyar kormánypárt eddig mélyen hallgatott az üggyel kapcsolatban, amit többek közt az európai liberális pártcsalád vezetője is kritizált. Úgy tűnik, mostanra sikerült megegyezniük abban, hogy pontosan mit kell mondani a trumpista csőcselékről.

Rétvári Bence államtitkár a Facebook-oldalán azt írja:

„Amit Amerikában a tüntetők tesznek, azt Magyarországon a baloldali politikusok, országgyűlési képviselők teszik: erőszakkal elfoglalják a parlamenti elnöki pulpitust, erőszakkal próbálják megakadályozni a parlamenti szavazás megtartását, erőszakoskodnak a közmédia épületében, behatolnak és fenyegetőznek online szerkesztőségben, megrongálnak középületeket, füstgránátot „ejtenek” a rendőrök közé, nekirontanak a Parlament épületének.”

Szerinte a magyar baloldal azt gondolja, hogy neki az erőszak is megengedett.

„Aki elítéli a Capitoliumba behatoló amerikaiakat, azoknak duplán el kell ítélnie a magyar baloldali politikusi erőszakot!” — zárja sorait.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek