5000 új oltópontot jelölne ki a kormány, de már a háziorvosoknak ezügyben kiküldött levél is nevetséges

Kunetz Zsombor rámutatott a magyar professzionalizmusra.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztotta meg Facebook-oldalán azt a levelet, amelyből kiderül, hogy Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az oltási program felgyorsítása érdekében 5000 háziorvosi rendelőt jelölt ki oltópontként. — írta meg a Portfolio.

Ebben az áll, hogy az oltási program felgyorsításának érdekében 5000 háziorvosi rendelőt jelölnek ki oltópontnak.

Ezért a kormányhivatalokon keresztül mérik fel a rendelők alkalmasságát, a háziorvosoknak pedig egy válaszlevélben meg kell küldeniük, hogy rendelőjük alkalmas-e oltópontnak.

„Hogy mennyire nem ismerik sem az egészségügy szerkezetét, sem a vonatkozó jogszabályokat az idézett 18/1998 (VI/3) NM rendelet 17-es pontja így rendelkezik: oltóhely: legalább a rendelő vagy a tanácsadó egyéb jogszabályokban meghatározott általános szakmai minimumfeltételeivel rendelkező helyiség, különösen a háziorvosi, házi gyermekorvosi és iskolaorvosi rendelő, tanácsadó, foglalkozás-egészségügyi szolgálat rendelője, nemzetközi oltóhely, megyei klinikai védőoltási tanácsadó.” — írja a szakember.

Azaz az oltóhelynek kijelölt háziorvosi rendelőnek a levél szerint meg kell felelnie a háziorvosi rendelők minimum feltételeinek.

„Tehát teljesen értelmetlen az egész kérdés, mert ugye azt nem feltételezzük, hogy a háziorvosi rendelő nem felel meg a minimumfeltételeknek.”

— teszi hozzá Kunetz Zsombor, aki szerint:

5000 oltópontot akarnak kialakítani, azaz még a lövés sincsen az érdemi oltási tervről. Pedig ezzel magyarázták Müller Cecília éppen COVID karanténnyi időre való eltűnését.

A teljes bejegyzést és a levelet itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek